Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Serēna Viljamsa gadu noslēgs kā WTA ranga līdere

Pasaules otrā rakete sieviešu tenisā krieviete Marija Šarapova piektdien izstājās no Singapūrā notiekošā WTA sezonas noslēguma turnīra - WTA _Finals._Lai arī savā Baltās grupas otrajā cīņā Šarapova ar 7-5, 6-7 (4:7), 6-2 apspēlēja ar sesto numuru izlikto polieti Agņešku Radvaņsku, jau zaudējums otrajā setā nozīmēja, ka krieviete nespēs kvalificēties šī turnīra pusfinālam, kas viņai ļautu saglabāt cerības sezonu noslēgt pasaules pirmās raketes godā.

Līdz ar to šo gadu kā pasaules pirmā rakete noslēgs amerikāniete Serēna Viljamsa.Šarapova sezonas noslēguma turnīrā līdz šim vienīgo reizi triumfēja tieši pirms desmit gadiem, kopš tā laika divreiz cīnoties arī finālā.Tikmēr Radvanska sezonas noslēguma turnīrā piedalās sesto reizi, taču šogad viņai tikai otro reizi izdevies sasniegt pusfinālu. Tas viņai izdevās, pateicoties čehietes Petras Kvitovas neveiksmei pret dānieti Karolīni Vozņacki.Kvitova piektdien piekāpās pretiniecei ar 2-6, 3-6, tādejādi nespējot sasniegt pusfinālu.Baltajā grupā triumfēja Vozņacki, kura izcīnīja uzvaras visās trīs spēlēs, bet kā pēdējā pusfinālu ar vienu uzvaru sasniedza tieši Radvanska, kurai sekoja Šarapova un Kvitova.Līdz šim Vozņacki sezonas noslēguma turnīra finālā spēlējusi vienreiz, kad pirms četriem gadiem izšķirošajā mačā bija spiesta piekāpties beļģietei Kimai Klijstersai, bet kopumā Dānijas sportiste prestižajās sacensībās piedalās ceturto reizi.Tikmēr Sarkanajā grupā sacenšas iepriekšējo divu gadu sacensību čempione Serēna Viljamsa no ASV, kura ir pašreizējā pasaules ranga līdere, serbiete Ana Ivanoviča, rumāniete Simona Halepa un Eižēnija Bušāra no Kanādas.Uzvaras abās cīņās pagaidām izcīnījusi Halepa, kura jau nodrošinājusi vietu pusfinālā. Viņai ar tikpat panākumiem trīs spēlēs seko Viljamsa, bet viens panākums divās spēlēs ir Ivanovičai. Tikmēr talantīgajai Bušārai turnīrs jau beidzies, jo viņa cietusi neveiksmi visās trīs cīņās.Lai Viljamsa iekļūtu pusfinālā, viņai jācer, ka Halepa vēlāk piektdien gaidāmajā mačā ar Ivanoviču uzvarēs vismaz vienā setā.Viljamsa cenšas kļūt par pirmo tenisisti vēsturē, kas sezonas noslēguma turnīrā uzvarējusi trīs reizes pēc kārtas.Šobrīd šīs tenisistes ieņem pirmās astoņas vietas WTA pasaules rangā, tomēr ķīniete Na Li, kura septembrī paziņoja par karjeras noslēgšanu, tikai pirmdien izkrita no labāko astotnieka.Singapūrā WTA sezonas noslēguma turnīrs notiek pirmoreiz vēsturē, un paredzams, ka tas tur risināsies četrus gadus. Iepriekš sacensības kopš 2011.gada tika aizvadītas Stambulā.Pērn WTA _Tour Championships finālā Viljamsa ar 2-6, 6-3, 6-0 pieveica Li, sezonas noslēguma turnīrā triumfējot ceturto reizi karjerā un otro gadu pēc kārtas. Zīmīgi, ka Viljamsa zaudējumus šajā turnīrā nav piedzīvojusi jau kopš 2008.gada, jo 2010. un 2011.gadā tajā nepiedalījās.Pēc Singapūras turnīra Bulgārijas pilsētā Sofijā notiks WTA International_ sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās International sērijas sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi