Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Serēna Viljamsa un Marejs lietainā dienā gūst uzvaras ASV atklātā čempionāta mačos

Šī gada Vimbldonas turnīra uzvarētāji Serēna Viljamsa un Endijs Marejs ceturtdien bija starp favorītiem, kas guva uzvaru lietainajā ASV atklātā čempionāta dienā.

Pasaules sieviešu tenisa ranga līdere amerikāniete Viljamsa dāmu turnīra otrās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 droši pieveica tautieti Vanju Kingu un guva savu 306.uzvaru Grand Slam mačos. Līdz ar to viņa atkārtoja leģendārajai Čehijas tenisistei Martinai Navrātilovai piederošo rekordu.

Tāpat šajā turnīrā Viljamsa tiecas arī pēc citiem rekordiem - septīto reizi uzvarēt ASV atklātajā čempionātā un tikt pie 23. Grand Slam titula. Tie abi būtu atklātās ēras rekordi.

Trešajā kārtā leģendārajai amerikānietei pretim stāsies WTA ranga 47.vietā esošā Juhanna Lāšone no Zviedrijas.

"Jūtu, ka pieļāvu daudz kļūdu," pēc dueļa teica Viljamsa. "Galvenais, ka uzvarēju, bet cerams, kļūšu labāka."

Tikmēr vīru turnīra otrā rakete Marejs otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-1, 6-4 bija pārāks pār spāni Marselu Granoljersu.

Zīmīgi, ka uzvaru pirmajā setā skots sev nodrošināja tikai ar septīto setbumbu. Turpinājumā viņš spēkosies ar itāli Paolo Lorenci, kurš ceturtdien smagā piecu setu cīņā ar 3-6, 6-2, 6-2, 6-7 (1:7), 7-6 (7:3) pieveica Žilu Simonu no Francijas.

Tāpat panākumu guva arī četras plaukstas locītavas operācijas pārcietušais 2009.gada šī turnīra čempions Huans Martins del Potro no Argentīnas, kurš ar 7-6 (7:5), 6-3, 6-2 bija labāks par sacensību 19.numuru amerikāni Stīvu Džonsonu. Del Potro nesen izcīnīja sudrabu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs un pašlaik joprojām pasaules rangā ir tikai 142.pozīcijā.

Šie trīs mači risinājās centrālajā kortā, kam no šī gada ir jumta segums, tāpēc tos netraucēja nokrišņi, bet citus mačus lietus ievērojami iespaidoja. Tiesa, tika paspēts izspēlēt visus plānotos vienspēļu mačus, un atcelti tika vien daudzi dubultspēļu dueļi.

2014.gada finālista Kei Nišikori no Japānas spēle uz ilgāku laiku tika apturēta trešajā setā, tomēr vēlāk viņš ar 6-4, 4-6, 6-4, 6-3 pieveica 20 gadus veco krievu Karenu Hačanovu.

Ar trešo numuru izliktais divkārtējais sacensību pusfinālists Stans Vavrinka no Šveices ar 6-1, 7-6 (7:4), 7-5 uzveica vien ranga trešajā simtā esošo itāli Alesandro Džanesi, bet ar astoto numuru izliktais austrietis Dominiks Tīms ar 6-4, 6-3, 6-2 pārspēja Lietuvas pirmo raketi Ričardu Beraņķi.

Dāmu sacensībās ar ceturto numuru izliktā poliete Agņeška Radvaņska ar 7-6 (11:9), 6-3 uzveica britu tenisisti Naomi Broudiju, bet piektais numurs Simona Halepa no Rumānijas divu kādreizējo Francijas atklātā čempionāta finālistu cīņā ar 6-3, 6-4 bija pārāka pār čehieti Lūsiju Safāržovu.

Tikmēr septiņu Grand Slam titulu ieguvēja Venusa Viljamsa no ASV ar 6-2, 6-3 pārspēja vācieti Jūliju Gērgesu, tiekot pie 70.uzvaras tieši šajā turnīrā.

LETA jau ziņoja, ka trešdien sieviešu vienspēlēs lielāko pārsteigumu sarūpēja Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura ar 7-5, 6-4 pieveica ranga trešo raketi un šī gada Francijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju Garvinji Mugurusu no Spānijas.

Nākamajā kārtā Sevastova tiksies ar ukrainieti Katerinu Bondarenko. Šis mačs piektdienas kalendārā ielikts kā pirmais ceturtajā nozīmīgākajā kortā un sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi