Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sestdien pēc teju piecu mēnešu pauzes atsāksies Latvijas handbola virslīga

Sestdien pēc gandrīz piecu mēnešu pauzes atsāksies SynotTip handbola virslīga ar Dobeles Tenax un ASK/LSPA savstarpējo cīņu, informē Latvijas Handbola federācija (LHF).

Spēle norisināsies sestdien plkst.15 Dobeles sporta centrā. Handbola virslīgas čempionāts tika apturēts, jo komandām nebija iespējas izpildīt Ministru kabineta nosacījumus par Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanu.

Tāpat LHF ziņo, ka Latvijas handbola klubi, kuri šajā sezonā piedalījās Baltijas handbola līgas ieskaitē, vairs nevarēs turpināt dalību tajā, jo ir apgrūtināta droša komandu pārvietošanās ārpus Latvijas robežām.

Lai gan šobrīd handbola virslīgā ir ieplānota tikai viena spēle, sacensību direktors Eduards Žabko kopīgi ar handbola klubiem aktīvi plāno arī turpmāko izspēles kalendāru. Jau šobrīd ir zināms, ka vīriešu virslīgas klubi neaizvadīs sacensību otro posmu un uzreiz pāries "play-off" režīmā pēc regulārā čempionāta noslēgšanās.

Izspēles kārtību arī ietekmē fakts, ka komanda MSĢ/LAT 2004 nevarēs turpināt piedalīties handbola virslīgā epidemioloģiskās situācijas dēļ, jo šobrīd visi Murjāņu sporta skolas audzēkņi mācību procesu turpina attālināti. Līdz ar to MSĢ/LAT 2004 kā komanda no handbola virslīgas sezonas turpinājumā tiek izslēgta, taču spēlētāji, kas spēlē arī citos virslīgas klubos, varēs piedalīties konkrēto komandu treniņos un spēlēs.

Šobrīd handbola virslīgā ir lēmums izspēlēt atlikušās pirmā posma spēles un uzreiz doties "play-off" izcīņā. Ņemot vērā, ka MSĢ/LAT 2004 pārtrauc dalību čempionātā, pieņemts arī lēmums, ka pirmā posma spēcīgākajam klubam nebūs jāaizvada pirmās "play-off" spēles, bet jau jāpievienojas kausa izcīņai pusfinālā.

Tāpat Latvijas Handbola federācijas sacensību komisija pieņēmusi lēmumu atsākt sieviešu virslīgas čempionātu pēc 4.marta Ministru kabineta grozījumiem rīkojumā Nr.655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", kas jaunajā redakcijā atļauj komandu sporta spēļu starptautiskās un augstāko līgu sporta sacensības, ja tajās tiek izcīnīts Latvijas čempiona tituls pieaugušajiem un tās norisinās bez skatītājiem.

Šobrīd vēl nav zināms turpmākais spēļu plāns, tomēr ar sieviešu handbola klubiem tiek skaidrota sporta zāļu pieejamība un komandu gatavība atsākt čempionātu. Arī sieviešu handbola klubiem bija paredzētas vairākas apļi čempionātā, tomēr sacensību komisija kopā ar klubiem ir lēmusi, ka sieviešu virslīgā tiks izspēlēta tikai divi apļi un Latvijas čempiones tiks noteiktas pēc rezultātiem, katrai komandai izspēlējot pa vienai spēlei izbraukumā un pa vienai mājas (pēc vīriešu pirmās līgas scenārija).

Latvijas Handbola federācijas sacensību komisija arī lēmusi par Covid-19 testēšanu spēlētājiem katru nedēļu, lai nodrošinātu augstāku drošību spēlētājiem. Šie testi tiks veikti gan sieviešu, gan vīriešu virslīgai un tiks ņemti katru piektdienu pirms nedēļas nogales spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi