Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Silovs nākotnē sliecas startēt tikai ātrslidošanā

Šorttrekam viņš ir mazliet par smagu. Tā kā Haraldu interesē tikai goda pjedestāls, nevis ceturtās un sestās vietas, viņš apsver iespēju Sočos startēt tikai ātrslidošanā, jo tur viņa fiziskie dotumi ir atbilstošāki, Dienai atklāja Haralda Silova tēvs Edvīns Silovs.Decembrī Latvijas šorttrekists un ātrslidotājs Haralds Silovs paziņoja, ka šo sezonu varētu beigt ātrāk, lai iegūtu diplomu Ventspils Augstskolā.

7. janvārī Itālijā sāksies Eiropas čempionāts ātrslidošanas daudzcīņā. Ja Silovs tur iekļūs labāko 14 sportistu vidū un automātiski kvalificēsies februārī paredzētajam pasaules čempionātam Kalgari, tad viņš būs nopelnījis pietiekami daudz reitinga punktu, lai arī nākamsezon saņemtu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) finansējumu.Vankūveras olimpiskajās spēlēs latvietis kļuva par vienīgo sportistu, kas startēja šorttreka un ātrslidošanas sacensībās. Soču 2014. gada olimpiskajās spēlēs neesot plānots šaut pa diviem zaķiem. «Vankūverā Haralds tikpat kā netrenējās, jo taupīja spēkus abām disciplīnām. Tāpēc arī zaudēja katrās sacensībās piecas līdz desmit sekundes,» Haralda Silova argumentu pāriet tikai uz vienu disciplīnu ieskicē viņa tēvs un treneris Edvīns Silovs.Pagaidām Haralda sasniegumi ātrslidošanā nav tik spoži kā šorttrekā. «Abās disciplīnās jāizmanto atšķirīgas slidošanas tehnikas. Ātrslidošanā, līdzīgi kā F1 sacīkstēs, svarīgākais ir izbraukt pa ideālu trajektoriju, turpretim šorttrekā izmantotā slidošanas tehnika dzenā sportistu pa labi un pa kreisi,» skaidro E. Silovs. Galīgo lēmumu plānots pieņemt divas sezonas pirms olimpiskajām spēlēm Sočos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Uz LOK prezidenta amatu kandidēs pieci pretendenti

7. maijā noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšana Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesijā paredzētajām vēlēšanām. Kopum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi