Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Skeletoniste Priedulēna izcīna 13.vietu pasaules čempionātā

Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna sestdien izcīnīja 13.vietu Vācijas trasē Vinterbergā notikušajā pasaules čempionātā.

Pirms tam sacensību trešo braucienu latviete veica 58,04 sekundēs, kas tobrīd bija viņas ātrākais brauciens šajā pasaules čempionātā. Tas Priedulēnai ļāva pakāpties summā par vienu vietu uz 13.pozīciju.

Savukārt pasaules čempionāta noslēdzošo - ceturto - braucienu latviete veica vēl par divām simtdaļām ātrāk, taču vēl par kādu pozīciju viņai summā pakāpties neizdevās.

Pasaules čempionei Elizabetei Jarnoldai no Lielbritānijas, kura pērn Sočos kļuva arī par olimpisko čempionu, Priedulēna četru braucienu summā zaudēja 2,68 sekundes.

Tikmēr par pasaules vicečempioni tika kronēta Vācijas sportiste Žaklīna Lelinga, kura uzvarētājai piekāpās par 0,67 sekundēm, bet bronzu tikmēr izcīnīja Elizabete Vatčī no Kanādas, kura, ne pārāk veiksmīgi veicot pēdējos divus braucienus, britu skeletonistei zaudēja 0,79 sekundes.

Savukārt šīs sezonas Pasaules kausa ieguvēja Janīne Floka no Austrijas pasaules čempionātā bija tikai sestā.

Zīmīgi, ka jau pirmā brauciena startā izstājās Soču olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja Jeļena Ņikitina, kura ieskrējiena izskaņā pamanījās neveiksmīgi uzkāpt uz kamanām un piedzīvoja kritienu.

Priedulēna pērn Latviju pārstāvēja Soču olimpiskajās spēlēs, bet iepriekšējā pasaules čempionātā viņa ierindojās 11.vietā. Šī gada februārī latvietei izdevās izcīnīt ceturto vietu pasaules junioru čempionātā, bet šosezon viņa piedalījās piecos Pasaules kausa posmos, kur labākais sniegums viņai izdevās Sanktmoricas trasē Šveicē, ierindojoties 14.pozīcijā.

Kā zināms, piektdien trešo reizi par pasaules čempionu vīriešu konkurencē tika kronēts latvietis Martins Dukurs, bet viņa brālis Tomass Dukurs bija trešais, pirmo reizi karjerā izcīnot medaļu tik augstas raudzes sacensībās.

Iepriekš M. Dukurs par pasaules čempionu bija kļuvis 2011. un 2012.gadā.

Pasaules labākais skeletonists M. Dukurs šosezon uzvarēja sešos no astoņiem aizvadītajiem Pasaules kausa posmiem un jau pirms noslēdzošā posma bija garantējis sev iespēju sezonu sesto reizi noslēgt kopvērtējuma pirmajā vietā.

Šosezon M.Dukurs posmos Leikplesidā (ASV), Kalgari (Kanāda) un Altenbergā (Vācija) izcīnīja uzvaru, kamēr ikreiz uzreiz aiz viņa bija T.Dukurs, bet pēc tam Kēnigzē (Vācija) M.Dukurs palika otrais un pārtrauca uzvaru sēriju, kamēr T.Dukurs bija vien astotais. Vēlāk posmā Sanktmoricā (Šveice) M.Dukurs atgriezās uz uzvaru takas, ko turpina joprojām, bet T.Dukurs ierindojās piektajā vietā. Laplaņā T.Dukurs bija trešais, Īglsā - astotais, bet noslēdzošajā posmā Sočos palika ceturtais.

Kopumā, skaitot arī iepriekšējo sezonu, Dukuri līdz sacensībām Kēnigzē bija izcīnījuši četras dubultuzvaras pēc kārtas, bet M.Dukurs nepārspēts bija palicis astoņās Pasaules kausa sacensībās pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi