Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Skrituļslidotājs Jansons debitē dokumentālā īsfilmā par sportu, dzīvesveidu un saikni ar dabu

15.aprīlī plkst. 19 kinoteātrī Splendid Palace norisināsies Lielā Kristapa balvas laureātu - kino projekta Pazust Latgalē autoru, jaunās dokumentālās īsfilmas Mind Your Step (Apzinies savu soli) pirmizrāde, kuras galvenajā lomā ir Nils Jansons - profesionāls inline skrituļslidotājs un viens no Latvijas spožākajiem vārdiem ekstrēmā sporta pasaulē, kurš pārsteigs skatītājus ne vien ar elpu aizraujošiem trikiem, bet arī aktualizēs vides un ilgtspējīga dzīvesveida tematiku.

Divdesmit sešus gadus vecais sportists ir paspējis kļūt par neskaitāmu starptautisku sacensību uzvarētāju un prestižu video konkursu laureātu. Viņš ar savu sirdslietu ir apceļojis visu pasauli, iedvesmojis tūkstošiem jauniešu un godam ierakstījis savu un Latvijas vārdu inline skrituļslidošanas vēsturē. Nils ir viens no nedaudzajiem sportistiem pasaulē, kura vārdā ir izdots skrituļslidu modelis.

Dokumentālā īsfilma Mind Your Step ir stāsts par Nila Jansona izaugsmi ārpus ekstrēmā sporta rāmjiem, kura galvenais mērķis ir iedvesmot, likt aizdomāties un pārsteigt skatītājus ar elpu aizraujošiem trikiem. Sportista personiskā saikne ar dabu ir galvenais impulss, lai radītu ko vairāk kā ierasts un vairotu izpratni par mūsu rīcību sekām ikdienas dzīvē. 

Īsfilmas autors Kaspars Alksnis atklāj: “Kopīgiem spēkiem esam izveidojuši projektu, kas iziet ārpus ierastajiem skrituļslidošanas un citu ekstrēmo sporta veidu rāmjiem. Mērķis bija radīt darbu ar pievienoto vērtību, kas nav tikai skaisti triki, slīdot lejā pa trubām, bet arī noteiktu ideju nesošs iedvesmas stāsts, tāpēc šoreiz uzmanība tiek vērsta tam, kāds ir Nils savā ikdienas dzīvē.”

Šodien pasaulē viena no aktuālākajām tēmām, bez šaubām, ir ekosistēmas krīze un zaļais dzīves veids. Vides kvalitātes degradācija uzskatāma par nozīmīgāko cilvēka negatīvo ietekmi uz vidi. Lai gan Latvija ir viena no zaļākajām valstīm pasaulē, Nils kā jau veselīga un videi draudzīga dzīves veida entuziasts, aicina vērst uzmanību uz cilvēka radītām dabas piesārņojuma problēmām pasaulē, kā arī aizdomāties par mūsu iespējām izvēlēties videi draudzīgāku dzīves veidu. 

Pirmizrādes laikā tiks vākti ziedojumi Pasaules Dabas Fondam (WWF), kas nodarbojas ar dabas aizsardzību pasaulē un sabiedrības izglītošanu, lai samazinātu dabas piesārņojumu un saglabātu tās daudzveidību.

Aprīļa beigās dokumentālā īsfilma trīs daļās tiks publicēta internetā bez maksas, savukārt, triku sadaļu būs iespējams iegādāties par maksu mājaslapā mindyourstepmovie.com, kur 10% no visiem ienākumiem tiks ziedoti Pasaules Dabas Fondam (WWF).

Pieteikšanās pirmizrādei no 8.aprīļa mājaslapā www.mindyourstepmovie.com
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi