Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SOK atcēlusi Krievijas Olimpiskās komitejas diskvalifikāciju

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) dažas dienas pēc Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu noslēguma atcēlusi Krievijai piešķirto dopinga diskvalifikāciju, trešdien kā pirmā paziņoja Krievijas puse, bet vēlāk apstiprināja arī SOK.

"Krievijas Olimpiskās komitejas pilnvaras ir pilnībā atjaunotas," savas valsts žurnālistiem paziņoja Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs, kurš pauda, ka SOK vēsts viņiem bijusi īsa, bet tajā pausts, ka tas noticis pēc negatīvu dopinga analīžu konstatēšanas.

Pati SOK šādu lēmumu apstiprināja nedaudz vēlāk.

"Saņemti pēdējo testu rezultāti Olimpisko sportistu no Krievijas delegācijai," teikts SOK paziņojumā. "SOK var apstiprināt, ka visi atlikušie testi ir negatīvi, tāpēc, kā tika noteikts 25.februāra valdes lēmumā, Krievijas Olimpiskās komitejas diskvalifikācija tiek automātiski atcelta."

Pēc ziņojuma, ka Krievijā notikusi sistemātiska manipulācija ar antidopinga noteikumiem un sistēmu, tostarp pozitīvu dopinga analīžu pazušanu 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs, pērn decembrī SOK piesprieda diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai.

Šī iemesla dēļ Phjončhanā drīkstēja piedalīties vien īpaši pārbaudīti Krievijas sportisti, turklāt viņi startēja zem olimpiskā karoga, turklāt zem nosaukuma Olimpiskie sportisti no Krievijas. Kaut sākotnēji tika cerēts, ka jau noslēguma ceremonijā Krievijas sportistiem ļaus doties zem sava karoga, tomēr divas pozitīvās dopinga analīzes Phjončhanā šādu lēmumu apturēja, kaut Krievija SOK samaksāja 15 miljonu ASV dolāru (12 miljonu eiro) soda naudu.

Tomēr tagad dažas dienas vēlāk Krievijas diskvalifikācija ir atcelta.

Phjončhanā aizliegto vielu lietošanā tika pieķerti kērlingists Aleksandrs Krušeļņickis un bobslejiste Nadežda Sergejeva. Krušeļnickim ar sievu Aleksandru Brizgalovu tika atņemta jaukto pāru sacensībās izcīnītā bronza, kura vēlāk jau tika pasniegta Norvēģijas duetam, kamēr Sergejevas pilotētais dāmu divnieks ieņēma 12.vietu, arī šo rezultātu anulējot.

Tā kā SOK diskvalifikāciju neatcēla spēļu laikā, vēsturē paliks ieraksts, ka Phjončhanā ir startējuši vien Olimpiskie sportisti no Krievijas ar abreviatūru OAR, bet spēlēs nav piedalījusies Krievija.

Ar jaunāko informāciju papildināts virsraksts un viss teksts


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Neslāvs
N
Vai krievu okupanti jau būtu izvākušies no Krimas ?
Ļoti ērti:)))
Ļ
Pirms olimpiskajām spēlēm var piespriest diskvalifikāciju, tūlīt pēc tām - atcelt. Ta var darīties pirms katram olimpiskjām spēlēm. Ienteresētajām valstīm sanak krietni vairāk medaļu. Kaut gan jeņķi izgāzās arī be krievu konkurences:)))
Āksti?
Ā
Tūlīt pēc olimpiskajām spēlēm atcelt diskvalifikāciju, kura tāpat bija nelikumīga:)))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi