Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SOK prezidents neizslēdz iespēju 2036.gadā Olimpiādi rīkot Vācijā

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs neizslēdz iespēju, ka 2036.gada olimpiskās spēles varētu tikt rīkotas Vācijā.

Tas, ka pirms 100 gadiem Ādolfs Hitlers 1936.gada Berlīnes Olimpiādi izmantoja nacistiskā režīma slavināšanai un politiskiem mērķiem, nevajadzētu būt šķērslim, Vācijas sporta laikrakstam "Sport Bild" pauda Bahs.

"Protams, ka būs kritiķi," par iespēju rīkot 2036.gada Olimpiādi Vācijā sacīja SOK prezidents. "Bet kritizētas tiks arī citas pretendentes. No starptautiskā viedokļa Vācija nekad nav tikusi vainota par 1936.gada [olimpiskajām] spēlēm."

Bahs trešdien publicētajā intervijā arī norāda, ka iespējamā Olimpiāde atkal Berlīnē varētu sūtīt jaunu signālu, līdzīgi kā 1972.gada olimpiskās spēles Minhenē, parādot jaunu un demokrātisku Vāciju.

"Toreiz [1972.gadā] mūs arī nevainoja par 1936.gada Olimpiādi. Tāda iespēja rastos arī 2036. gadā - datumu neredzu kā reālu šķērsli [foruma organizēšanai]," sacīja 68 gadus vecais SOK prezidents, kurš pats kopā ar Vācijas komandu 1976.gadā kļuva par Monreālas olimpisko spēļu čempionu paukošanā.

Kopš 1972.gada Vācija vairākkārt ir pretendējusi uz olimpisko spēļu rīkošanu, taču allaž vēlēšanās zaudējusi. Vācija vēlējās rīkot Vasaras Olimpiādi 2000.gadā Berlīnē un 2024.gadā Hamburgā, kā arī neieguva tiesības uz 2022.gada Ziemas olimpiskajām spēlēm Minhenē.

2024.gada Olimpiāde tiks aizvadīta Francijas galvaspilsētā Parīzē, 2028.gada olimpiskās spēles notiks Losandželosā, ASV,  bet 2032.gada sporta lielākais forums tiks aizvadīts Austrālijas pilsētā Brisbenā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi