Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Somijas tenisa izlase pret Latviju un Gulbi spēlēs bez savas lielākās zvaigznes Nieminena

Somijas tenisa izlasei šajā nedēļas nogalē Rīgā gaidāmajā mačā arLatviju nepalīdzēs tās līderis Jarko Nieminens, otrdien tika pavēstīts vienības preses konferencē.

Nieminenam pēc ASV atklātā čempionāta sākušās problēmas ar kāju un tāpēc no piektdienas līdz svētdienai gaidāmajās sacensībās viņš nepiedalīsies. 

ASV atklātajā čempionātā, kas noslēdzās pirmdien, Nieminens zaudēja otrajā kārtā, kad ar 6-1, 3-6, 6-3, 3-6, 4-6 piekāpās portugālim Žoau Soušam. 

Šobrīd ATP pasaules rangā Nieminens ieņem 42.vietu, un daudzi līdzjutēji nepacietībā gaidīja viņa dueli ar Latvijas izlases līderi Ernestu Gulbi, kurš ATP rangā pašlaik atrodas 36.vietā. Šajā sezonā Gulbis spējis Nieminenu uzveikt jau trīs reizes. 

"Laukuma segums īsti neatšķiras no tiem, kas bija iepriekšējos Deivisa kausa turnīros Latvijā. Varbūt ir nedaudz mīkstāks, taču mani tas apmierina," pauda Gulbis. "Jāsaka liels paldies Jurim Savickim par iespēju turnīru aizvadīt šeit, jo arēna tomēr ir iespaidīga. Neviens tādā nespēlē. Domāju, ka to var attīstīt tālāk, sarīkojot kādus starptautiskos turnīrus. Tas piesaistīs skatītājus."

Latvijas komandas līderis atklāja, ka, kā ierasts, gatavojas spēlēt ne tikai vienspēlēs, bet arī dubultspēlēs.

"Ja godīgi, no pretiniekiem nezinu nevienu," turpināja Gulbis. "Latvijā atbraucu tikai piektdien un ceru, ka skatītāji būs kuplā skaitā. Cik man zināms, līdz šim ir izpārdoti aptuveni divi tūkstoši biļešu."

Kā zināms, Somija Rīgā ieradusies bez tā līdera Jarko Nieminena, kuru piemeklējušas veselības likstas. Pretinieku rindās iekļauti arī Mika Kontinens, Herko Polanens un Henri Kontinens.

"Latvijai ir superzvaigzne. Ernests ir lielisks spēlētājs, un arī pārējie jums ir spēcīgi," preses konferencē teica Somijas izlases kapteinis Kims Tīlikainens. "Latvija ir favorīte, turklāt spēlē savās mājās, tomēr Deivisa kauss ir neprognozējams." 

Gaidāmā Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas izšķirošā cīņa pirmoreiz risināsies "Arēnā Rīga". Tīlikainens sagatavoto laukumu nosauca par vienu no labākajiem, kādā Somijas izlase spēlējusi.

Pirmajā dienā cīņas sāksies plkst.16, bet pārējās divās dienās - plkst.15. 

No pārējiem Somijas izlases tenisistiem spēcīgākais ir Mika Kontinens, kurš ATP rangā pašlaik atrodas 606.pozīcijā. 

Kā ziņots, Latvijas izlases sastāvā iekļauti Gulbis, Andis Juška un Mārtiņš Podžus, kuriem pievienojies Miķelis Lībietis, kurš komandā ir pirmoreiz kopš 2011.gada. 

Šīs cīņas uzvarētāji nākamgad spēlēs Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, bet zaudētāji turpinās sacensties otrajā grupā. 

Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā līdz šim spējusi iekļūt vien divas reizes - 2008. un 2010.gadā. 

Kā ziņots, šī gada pirmajā Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas duelī Latvija ar 3-0 izbraukumā pieveica Tunisiju, bet otrajā cīņā ar 3-2 izbraukumā pārspēja Monako. 

Savukārt Somijas izlase ar 3-2 izcīnīja panākumus pret Bulgāriju un Īriju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi