Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sorokins un Ardava triumfē SEB MTB Smiltenes posmā

Svētdien, 8. maijā, īsti vasarīgos apstākļos vairāk nekā 2000 riteņbraucēju baudīja kalnu riteņbraukšanas sacensības skaistajā Vidzemes mazpilsētā Smiltenē, bet prestižākajā “Toyota Hybrid” distancē atkal nepārspēti bija “Rietumu Delfin” sportisti Dmitrijs Sorokins un Lelde Ardava.

Gan Sorokinam, gan Ardavai tās bija kārtējās uzvaras šajā sezonā kalnu riteņbraukšanas sacensībās. Abi līdz šim uzvarējuši visās sacensībās Latvijā, kurās piedalījušies.

Pēc ne pārāk labvēlīgos laika apstākļos aizvadītās klasikas Cēsis-Valmiera Latvijas prestižākais kalnu riteņbraukšanas seriāls SEB MTB pārcēlās uz Vidzemes skaistuli Smilteni, kas jau no rīta sagaidīja ar īsti vasarīgiem laika apstākļiem. Dienas laikā gaisa temperatūra sasniedza pat 25 grādus pēc Celsija, tāpēc sportistus Smiltenes posma distancē pļavas posmā gaidīja īsta svelme, padarot sacensības arī par izturības pārbaudi. Vidzemes skaisto dabu baudīt īsti vasarīgos laika apstākļos dažādās distancēs izvēlējās vairāk nekā 2000 dalībnieku, kuri startēja “Toyota Hybrid” distancē (59 km), “Virši-A” distancē (38,6 km) un “Mammadaba” Veselības braucienā (29 km). Paši mazākie braucēji veica dažāda garuma distances pa Smiltenes ielām “Rasēns” Bērnu brauciena sacensībās.

 “Toyota Hybrid” 59 kilometru garajā distancē uz starta devās gandrīz 200 dalībnieku, kuriem rīkotāji bija sagatavojuši aizraujošu un interesantu trasi. Pirmajā aplī izveidojās aptuveni astoņu sportistu grupa, kuras braucēji arī izteica savas pretenzijas uz uzvaru Smiltenē. Otrajā aplī sākotnēji no grupas aizbēga SEB MTB pašreizējais čempions Andris Vosekalns (Rietumu Delfin) un igaunis Peters Tarviss (Sportlife.lv). Lai gan līderu pārsvars sasniedza pat vienu minūti, sekotāji turēja Vosekalnu un Tarvisu redzes lokā, nedodot tiem iespēju palielināt pārsvaru. Vēlāk vadošajiem duetam pievienojās Sorokins, kurš vienā no smilšainajiem kāpumiem aizbēga un vienatnē, augsti paceltām rokām, triumfēja Smiltenes sirdī. Pēdējos kilometros Tarviss aizbēga no Vosekalna, tādējādi labāko trijnieks bija noskaidrots jau pirms finiša.

Labāko sešiniekā vēl iekļuva Māris Bogdanovičs (Rietumu Delfin), Oskars Muižnieks (Sportlife.lv) un Ivars Prokofjevs (ZZK).

"Ļoti interesanta sacensība. Atšķirībā no pirmā posma, šoreiz trase bija daudz tehniskāka, kas tikai palielināja intrigu. Kad aizbēga Vosekalns un Tarviss, visu laiku turējām viņus redzeslokā. Grupā visi uz to strādāja. Kad braucām jau kopā, izmantoju niansi vienā no kāpumiem. Viņi izvēlējās braukt pa malu, bet es smilšainajā daļā aizbēgu. Tālāk jau nosargāt nebija grūti. Jā, pēc uzvaras Valmierā teicu, ka man vairāk patīk braukt vēsos laika apstākļos, bet arī šodien nebija ne vainas. Tehniski labi nostrādāju,," atzina Dmitrijs Sorokins.

Sievietēm “Toyota Hybrid” distancē labāko trijnieks identisks Cēsu-Valmieras sacensībām – jau no sākuma stabili priekšā brauca Lelde Ardava (Rietumu Delfin), kas konkurentēm sacensībās nedod nekādas cerības. Otrā finišēja Ingrīda Šmite (Sportlife.lv), bet trešā bija Madara Fūrmane (Belo Cycling Project/SKANSTE).

Tikmēr “Virši-A” distancē vīriem uzvaras laurus plūca Jānis Bērziņš (Sportilfe.lv), tikai par divām sekundēm apsteidzot Gintu Jakovelu (Volkswagen-Veloprofs.lv) un par piecām sekundēm Lauri Purniņu (MySport Veikals). Sievietēm “Virši-A” distancē otro posmu pēc kārtas ātrākā bija Lāsma Ozola (Patria-Bottecchia).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi