Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Staicelē norisināsies tradicionālais minifutbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Seni Cup

Trešdien, 27. maijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā_ Staicele _startēs jau devītās SIA TZMO Latvija organizētais starptautiskais minifutbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām – Seni Cup. Turnīrā piedalīsies komandas no sociālās aprūpes un dienas centriem, sacenšoties par iespēju aizstāvēt Latvijas godu Polijā notiekošajā finālturnīrā, vēsta organizatori.

Turnīrā kopumā piedalīsies 15 komandas. Starp dalībniekiem ir komandas no visu četru Latvijas novadu valsts sociālās aprūpes centriem (VSAC) – centra Vidzeme filiāles Rūja, Allaži, Ropaži. Centra Zemgale filiāles – Ķīši, Ziedkalne, Iecava, Jelgava, centra Kurzeme filiāles – _Dundaga, Veģi, Iļģi un centra Latgale _filiāles – Mēmele un Krastiņi. Tāpat_ Seni Cup _piedalīsies sociālo pakalpojumu sniedzēja VSAC Sloka un dienas atpūtas centra Ogre komandas, kā arī viesi no Lietuvas. 

"Seni Cup mūsu uzņēmumam ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem, kuram mēs gatavojamies ļoti rūpīgi. Dalībniekiem šī ir iespēja izrauties no ikdienas vides, kā arī iepazīties ar jauniem draugiem pozitīvā un draudzīgā atmosfērā,” stāsta SIA TZMO Latvija valdes locekle Ruta Dziļuma.

Pagājušajā gadā turnīrā uzvarēja valsts sociālās aprūpes centra Zemgale filiāles Ziedkalne komanda. Veiksmīgo spēli ziedkalnieši turpināja demonstrēt arī finālā Toruņā, izcīnot uzvaru kopvērtējumā.

"Arī šogad uz turnīru komanda dodas tikai ar vienu mērķi – uzvarēt. Komandas kodols ir saglabājies, un šogad arī sagatavošanās process bijis augstā līmenī, jo trenējamies ne tikai divas reizes nedēļā, bet arī paši organizējam futbola turnīrus. Noteikti vēlētos teikt lielu paldies Seni Cup turnīra rīkotājiem par šīs patīkamās tradīcijas īstenošanu un uzturēšanu, jo brauciens uz Staiceli visiem komandas dalībniekiem ir gada gaidītākais notikums," stāsta valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) Zemgale filiāles Ziedkalne vadītāja Aija Petuhova.

Pērn par turnīra vērtīgāko spēlētāju kļuva Ziedkalnes komandas pārstāvis Jānis Kukulis, savukārt par labāko spēlētāju dāmu konkurencē tika atzīta Mēmeles spēlētāja Rudīte Adamkoviča, bet turnīra rezultatīvākā spēlētāja titulu ieguva Ziedkalnes futbolists Valentīns Kanders.

Ik gadu nacionālā turnīra uzvarētāji dodas pārstāvēt Latviju starptautiskā mērogā uz Seni Cup fināla turnīru Polijas pilsētā Toruņā, ko nodrošina 2000.gadā dibinātais starptautiskais uzņēmums SIA Solaris Bus & Coach Latvia. Tā labās prakses un sociālās atbildības principi ir atbalstīt cilvēkus ar īpašām vajadzībām. Tieši tāpēc arī šogad uzņēmums piedalās šajā projektā, radot iespēju uzvarētāju komandai doties uz Seni Cup finālsacensībām Polijas pilsētā Toruņā, kas norisināsies no 1. līdz 3. jūlijam. Finālturnīrā piedalīsies komandas no Polijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Vācijas, Čehijas, Slovākijas un Ungārijas.

Seni Cup futbola līga aizsākās Polijā, kur to kopš 2001. gada organizē Eiropas vadošais higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotājs TZMO SA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi