Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Starp LSFP stipendiju saņēmējiem arī olimpieši Samoilovs, Iļjins un Latiševa-Čudare

Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieki pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, vieglatlēte Gunta Latiševa-Čudare, kā arī kanoe airētājs Dagnis Iļjins apstiprināti kā Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) Sporta stipendijas saņēmēji 2016./17.studiju gadā.

Šogad LSFP Sporta stipendiju konkursam pieteicās rekordliels pretendentu skaits - 81 studējošais sportists - un apstiprināti tika 48 sportistu pieteikumi, kuru vidū ir arī olimpiskā medaļniece kamaniņu sportā Elīza Cauce.

LSFP Sporta stipendijas tiek piešķirtas kopš 2007.gada. Lēmumu par stipendiju piešķiršanu pieņem LSFP valde, pamatojoties uz Sporta stipendiju komisijas rekomendāciju, kas balstīta uz sportistu sekmēm un sportiskajiem sasniegumiem pēdējā gada laikā. Ik gadu piešķirto stipendiju apmērs atkarīgs no pieejamā stipendiju fonda, tomēr tas nevar pārsniegt 1500 eiro vienam studentam par vienu studiju gadu. Stipendija paredzēta stipendiātu akadēmiskās un sportiskās izaugsmes sekmēšanai.

Kā izteikusies Latiševa-Čudare, viņas mērķis izglītībā ir iegūt prestižu, pielietojamu un atzīstamu izglītību, lai tā būtu konkurētspējīga darba tirgū. Viņasprāt, izglītība ir palīgs personiskajai izaugsmei un tā ir svarīga, jo dzīvē noderēs ilgtermiņā. "Ja sportisko formu var vēlāk zaudēt, izglītību un pieredzi - nekad."

"Šobrīd apgūstu juriskonsulta specialitāti tiesību zinātņu programmā. Mans mērķis izglītībā ir apgūt zināšanas, kas interesē un noderēs nākotnē. Pieteicos LSFP Sporta stipendijai, jo šāds papildu atbalsts noder, palīdz un motivē," paudis kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks, kurš studē biznesa augstskolā Turība.

Šogad 1500 eiro stipendija piešķirta Elīzai Caucei (kamaniņu sports), Kristapam Zvejniekam (skrituļslaloms) un Agatei Rašmanei (šaušana).

1400 eiro stipendiju saņems Sandra Grosberga un Andris Jubelis (abi - orientēšanās sports).

1200 eiro stipendija piešķirta Elvim Rudbaham (bodifitness), Guntai Latiševai-Čudarei (vieglatlētika), Edgaram Meņģelim (motokross), Mārtiņam Blūmam (riteņbraukšana MTB), Arnim Pētersonam (riteņbraukšana MTB) un Mihailam Samoilovam (pludmales volejbols).

1000 eiro stipendija piešķirta Jānim Ilziņam (bridžs), Dagnim Iļjinam (kanoe), Ievai Priedei (florbols), Ingai Ameterei (florbols), Elīzai Elizabetei Bērziņai (florbols), Vitālijam Kucebam (paukošana), Lūkasam Edmundam Teterim (paukošana), Aleksandram Samoilovam (pludmales volejbols), Danai Jākobsonei (sporta dejas), Ņikitam Masjukam (grieķu-romiešu cīņa) un Anastasijai Kravčenokai (pludmales volejbols).

800 eiro stipendija piešķirta Kristenam Krīgeram (riteņbraukšana BMX), Endijam Titomeram (orientēšanās), Kristapam Vekšam (riteņbraukšana BMX), Mikam Zvejniekam (skrituļslaloms), Robertam Akmenam (smaiļošana), Andrim Grīnfeldam (moto triāls), Ģirtam Feldbergam (peldēšana), Matīsam Preimanim (riteņbraukšana MTB) un Jānim Višķeram (vieglatlētika).

600 eiro stipendija piešķirta Madarai Aldiņai (smaiļošana), Jeļizavetai Gamaļejevai (mākslas vingrošana), Pēterim Janevicam (riteņbraukšana MTB) un Vadimam Koževņikovam (svarcelšana).

500 eiro stipendija piešķirta Katei Aizsilai (basketbols), Mārtiņam Pļaviņam (pludmales volejbols), Lanai Bračkai (airēšana), Jānim Baumanim (autosports), Sindijai Kudulei (basketbols) un Endijai Lāsmai Tēraudai (skeletons).

400 eiro stipendija piešķirta Aleksandram Jurkjanam (grieķu - romiešu cīņa), Miķelim Dravniekam (florbols), Valteram Āboliņam (orientēšanās), Naurim Raizem (orientēšanās uz slēpēm), Laurai Skukauskai (smaiļošana), Ģirtam Dubinskim (vieglatlētika) un Katrīnai Sirmajai (vieglatlētika).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi