Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Štrombergs ieņem 11.vietu BMX priekšbraucienā, Treimanis piedzīvo smagu kritienu

Pekinas olimpiskais čempions Māris Štrombergs trešdien ieņēma 11.vietu 32 dalībnieku konkurencē Londonas olimpisko spēļu BMX sacensību priekšbraucienā uz laiku. Divas pozīcijas zemāk finišēja Rihards Veide, bet Edžus Treimanis trases beigu daļā piedzīvoja smagu kritienu. Tas tomēr neliegs sportistam turpināt dalību sacensību ceturtdaļfinālā, ja vien viss būs kārtībā ar veselību. Jaunākā informācija liecina, ka Treimanis ceturtdien būs spējīgs startēt.

Māris 450 metrus garo trasi veica 38,697 sekundēs, no uzvarētāja Reimona van der Bīzena (Nīderlande) atpaliekot nepilnu sekundi. Distances vidū pie 210 m atzīmes Mārim bija viens no labākajiem rezultātiem, bet beigas viņš nobrauca ļoti uzmanīgi, lieki neriskēdams. 

Veide Štrombergam zaudēja tikai nepilnas sešas sekundes simtdaļas un uzrādīja 13.laiku. Edžus Treimanis pēc pusdistances nopietni tēmēja uz labāko laiku tobrīd (aiz bija jāstartē vēl 10 sportistiem), bet finiša taisnē nespēja pārvarēt vienu no pumpām, piedzīvojot sāpīgu kritienu. Neskatoties uz nepabeigto distanci, viņš drīkst startēt ceturtdaļfinālā, kas notiks ceturtdien.

Ceturtdaļfinālos braucēji sadalīti, vadoties pēc priekšbrauciena rezultātiem, lai izslēgtu iespēju spēcīgākajiem sportistiem tikties jau pirms fināla.

Startēs, ja varēs pamīties 

Uzreiz pēc sacensībām intervijā Latvijas radio BMX treneris Ivo Lakučs gan apšaubīja Treimaņa dalību ceturtdaļfinālā - Edžum pārsista piere, ir smadzeņu satricinājums. "Visticamāk, viņam Olimpiāde ir beigusies," sacīja Lakučs. Sportists nodots mediķu aprūpē. Nedaudz vēlāk laikrakstam Diena Lakučs atklāja, ka smadzeņu satricinājuma tomēr nav, sliktākajā gadījumā - lauzts deguns, sasista arī kāja, iegūti nobrāzumi. Treimanim ceturtdien vajadzētu būt braucējam, uzskata treneris.

Pats Treimanis aģentūrai LETA apstiprināja, ka startēs, ja no rīta spēs pamīties.  Tāpat sportists atzina, ka pērn sacensībās kritis tieši šajā pašā trases vietā, bet toreiz vainīgs bijis pretinieks. 

Ceturtdaļfinālu braucieni vīriešiem - ceturtdien, 9.augustā no plkst.17

Māris ceturtdien startēs 4.braucienā, kur viņa galvenie konkurenti būs nīderlandietis Tvans van Gendts (3.rezultāts) un viens no galvenajiem sacensību favorītiem, austrālietis Sems Vilabijs (6.rezultāts). Treimanim, ja vien viņš spēs iziet uz starta, atvēlēta vieta pirmajā braucienā, kurā startēs arī labākā laika īpašnieks van der Bīzens, bet Veide brauks 2.braucienā ar amerikāni Konoru Fīldsu (4.rezultāts) un kolumbieti Andresu Himenesu (5.). 

Pēc trim braucieniem tālākām cīņām kvalificēsies pa diviem labākajiem sportistiem, savukārt atlikušos divus braucienus brauks pusfinālos neiekļuvušie sportisti, kuri sacentīsies par atlikušajām divām ceļazīmēm no katras ceturtdaļfināla grupas. Savukārt piektdien paredzēti pusfināli un cīņa par medaļām.

Aleksejeva kvalifikācijā trīspadsmitā 

Sieviešu konkurencē 13.laiku (41,752 sekundes) sasniedza Sandra Aleksejeva, kura apsteidza divas konkurentes, bet vēl viena piedzīvoja kritienu. Meitenēm ceturtdaļfināli nav paredzēti, bet pusfināli un fināls notiks piektdien.

Aleksejeva piektdien plkst.17 startēs 1.pusfinālbraucienā kopā ar labāko laiku priekšsacīkstēs uzrādījušo Karolību Buhenanu (Austrālija) un vēl sešām sportistēm. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi