Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Štrombergs olimpisko sezonu sāks ātrāk nekā iepriekšējās

Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs nākamo sezonu, kurā plānots starts 2012.gada olimpiskajās spēlēs Londonā, sāks ātrāk nekā citus gadus, jo pirmais starts viņam paredzēts jau janvāra vidū, aģentūrai BNS pavēstīja sportists.

Štrombergs nesen atgriezies dzimtenē no Amerikas, taču atpūsties nedomā. "Latvijā būšu līdz 6.janvārim, taču no 14. līdz 22. decembrim man ir ieplānota treniņnometne Francijā, savukārt pirmais starts ASV būs 15.janvārī ar sacensībām telpās. Iepriekšējo sezonu beidzu ātrāk, paspēju mazliet atpūsties Amerikā, tāpēc jau tagad notiek gatavošanās nākamajam gadam. Parasti sezonu sāku februārī, šoreiz – janvāra vidū, līdz ar to decembris nebūs tas brīdis, kad atpūsties, bet gatavoties un trenēties," par sezonas sākuma plāniem klāstīja Štrombergs.

Pirmās sacensības tik ātri ieplānotas, lai viņš varētu kārtīgi ieskrieties sezonai, lai gan sacensties telpās Štrombergam līdz šim nav paticis. "Indoor [sacensības telpās] man nekad nav patikušas, bet šogad ar treneri [Ivo Lakuču] nolēmām, ka jāmēģina un jāsāk sezona no paša sākuma, lai būtu pēc iespējas vairāk sacensību," paskaidroja 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu čempions.

Par sezonas tālākajiem plāniem pašlaik tik lielas skaidrības vēl neesot, taču Štrombergs domā, ka pirms pasaules čempionāta, kas maija beigās norisināsies Birmingemā, viņš ierasti trīs nedēļas trenēsies Latvijā. "Par vietu, kur gatavošos pēc tam, vēl īsti nav izlemts. Ivo [Lakučs] grib mani Latvijā visus tos mēnešus, bet es gribu uz Ameriku un Latvijā trenēties tikai trīs nedēļas pirms olimpiādes. Redzēs, kā Ivo [Lakučs] lems, tā darīsim," Štrombergs norādīja, ka liela loma plāna izstrādē būs trenerim.

Uzturoties dzimtenē, Štrombergam būs iespēja trenēties trasē, kas būtu līdzīga Londonas olimpisko spēļu trasei. "Tā ir trase Rubenē, kur vēl tagad Ivo [Lakučs] ar dažiem strādniekiem to pārtaisa pēc iespējas līdzīgāku olimpiādes trasei. Ir gan visādas baumas, ka Londonas trase arī varētu mainīties un varētu būt mazliet citādāka nekā šogad sacensībās [superkrosa posmā augustā]. Londonā ir gara trase, pret ko man nav nekādu iebildumu, taču vienalga es sacensībās nejutos savā ādā. Taču tāpat bija arī pirms Pekinas, kur, gadu pirms spēlēm startējot, domāju, ka tādai trasei nebūšu gatavs, bet pēc gada aizbraucu un uzvarēju. Tāpēc par trasi es galīgi neuztraucos, vairāk par sevi, par fizisko formu un to, lai nav traumu, lai galva ir savā vietā," pastāstīja divkārtējais pasaules čempions Štrombergs, kurš šosezon savam panākumu klāstam pievienoja pasaules vicečempiona titulu.

Tas, ka olimpiskās spēles notiks Eiropā, būs pluss, jo nebūs vajadzīga aklimatizācija. Uz Londonu Štrombergs plāno doties neilgi pirms starta, lai gan pieļauj iespēju piedalīties arī olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā. "Redzēs, kā izlems ar karognešanu, taču esmu gatavs pēc atklāšanas lidot mājās un turpināt gatavoties startam. Aklimatizāciju nevajadzēs, un tas būs liels pluss," sacīja viens no Latvijas olimpiskās komandas lielākajiem pretendentiem uz Londonas olimpisko spēļu medaļu.

Smagās rokas traumas dēļ, kas tika gūta 2010.gada novembrī sacensībās piedzīvotā kritienā un kā dēļ valmierietis septiņus mēnešus nestartēja, pagājusī sezona sanākusi samocīta, tomēr, neskatoties uz veselības likstām, izdevies sasniegt to, kas plānots.

"Sezona bija smaga ne tik daudz fiziski, cik psiholoģiski grūta, it īpaši pats sākums. Taču pasaules čempionātā izdevās izcīnīt otro vietu, kas man bija ļoti svarīgi. Varbūt daudzi domāja, ka man ir škrobe, jo biju tuvu uzvarai, bet paliku otrais. Taču es uz to visu skatījos citādi un otro vietu principā uztvēru kā uzvaru, jo pasaules čempionātam es vēl nebiju gatavs. Nedēļu pirms mačiem man bija saruna ar treneri. Viņš negribēja, lai es braucu, jo es viņam teicu, ka nejūtos gatavs. Tomēr vienojāmies, ka braukt gribas, taču es neriskēšu un nesitīšos pa galvu un kaklu. Ja jutīšu ka nevaru, metīšu mieru un nebraukšu mačos. Taču aizcīnījos līdz sudrabam. Medaļa kaut kādā ziņā deva pārliecību, taču viņa man nenāca arī par labu. Pēc tam daudzi cilvēki domāja – nu jā, reku viņš ir atpakaļ! Bet es savā galvā zināju, ka tā nav, ka tie ir tikai vieni mači un man vēl daudz jāstrādā. Pēc tam daudzās sacensībās pēc kārtas neizdevās uzvarēt. Lai gan tiku līdz fināliem, vienmēr bija kaut kādas kļūdas, vienmēr kāds bija ātrāks, un tikai uz sezonas beigām pa īstam kaut kas sāka likties kopā, un sāka nākt arī kaut kādas uzvaras," par pagājušajā sezonā piedzīvoto pastāstīja Štrombergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi