Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Svarcēlājs Plēsnieks sasniedz jaunu personīgo un Latvijas rekordu - 390 kg; izcīna 7.vietu olimpiskajā debijā

Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks (svara kategorija līdz 105 kg) pirmdien savā olimpiskajā debijā sasniedza jaunu personīgo un arī valsts rekordu, summā paceļot 390 kilogramus. Viņš uzrādīja labāko rezultātu B grupā, bet pēc spēcīgāko svarcēlāju sacensībām A grupā noskaidrojās, ka olimpiskajā debijā Artūram augstā 7.vieta.

Pirmajā mēģinājumā raušanā Plēsnieks uzveica 167 kg smagu svaru stieni, nākošajā arī 171 kg padevās bez aizķeršanās. Trešais mēģinājums – arī 175 kg pacelti un par diviem kilogramiem pārspēts personīgais rekords. Vairāk B grupā pa spēkam bija vienīgi ekvadorietim Horhem Davidam Aroho Valdesam, kurš spēja uzraut 185 kg smagu svaru stieni.

Grūšanu latvietis sāka ar 208 kg – šo svaru izdevās pieveikt un tikai divus kilogramus summā viņš vairs atpalika no līdera Valdesa, kurš turklāt guva ceļgala savainojumu. Nākošo svaru Latvijas komanda pieteica jau Plēsnieka personīgā rekorda līmenī un latvietis uzveica arī to – 215 kg. Pēdējā mēģinājumā 225 kg mūsu sportistam vēl nepakļāvās, taču tas neliedza Plēsniekam pārliecinoši uzvarēt B grupā ar jaunu personīgo rekordu – 390 kg (175+215).

A grupa par Artūru vairāk pacēla tikai seši sportisti. Par olimpisko čempionu kļuva ukrainis Oleksijs Torokitijs - 412 kg (185+227), sudrabs irānim Navabam Nasiršelalam, kurš iespēja vienu kilogramu  mazāk. Bronzu izcīnīja polis Voicehs Bonks (410 kg). Kā noskaidrojās, ja Artūram būtu padevies pēdējais mēģinājums grūšanā (225 kg), būtu sasniegts olimpiskais sešinieks. Septītā vieta debijā ir lielisks sasniegums.

Sacensības klātienē vēroja arī Latvijas premjers Valdis Dombrovskis, kurš Londonā uzturēsies līdz nedēļas beigām. Dombrovskis apmeklēs vēl vairāku Latvijas sportistu startus un svētdien, 12.augustā vēros arī olimpisko spēļu noslēguma ceremoniju.

20 gadus vecais dobelnieks ir pasaules (2010) un Eiropas (2011) junioru čempions, bet šogad notikušajā Eiropas čempionātā izcīnīja 5.vietu pieaugušo konkurencē. Tāpat viņš izcīnīja arī 2.vietu Gvatemalā notiekošajā pasaules junioru čempionātā, kvalificējoties savām pirmajām olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi