Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

T.Dukurs līderis pēc PK posma pirmā brauciena; M.Dukurs ārpus labāko trijnieka

Latvijas skeletonists Tomass Dukurs ir līderis pēc Vācijas trasē Kēnigzē notiekošā Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma pirmā brauciena, kamēr titulētais Martins Dukurs pašlaik ir vien ceturtais.

Pirmo braucienu T.Dukurs veica 51,32 sekundēs, par 0,02 sekundēm apsteidzot Ņikitu Tregibovu no Krievijas un vēl par 0,03 sekundēm esot priekšā citam krievam Aleksandram Tretjakovam, kurš ir pagājušā gada olimpiskais čempions. Tikmēr M.Dukurs pirmo braucienu noslēdza ceturtajā pozīcijā 0,15 sekundes aiz sava brāļa, bet tuvāko sekotāju apsteidzot par 0,13 sekundēm.

Otrajam braucienam starts tiks dots plkst.14 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Šo sezonu brāļi Dukuri ir iesākuši izcili - Martins posmos Leikplesidā (ASV), Kalgari (Kanāda) un Altenbergā (Vācija) izcīnīja uzvaras, kamēr ikreiz uzreiz aiz viņa bija Tomass.

Kopumā, skaitot arī iepriekšējo sezonu, Dukuri izcīnījuši jau četras dubultuzvaras pēc kārtas. Savukārt no pēdējiem astoņiem Pasaules kausa posmiem pirmās divas vietas latvieši izcīnījuši septiņas reizes.

M.Dukurs nepārspēts palicis pēdējās astoņās Pasaules kausa sacensībās pēc kārtas.

Pasaules kausa kopvērtējumā M.Dukurs ar maksimāli iespējamajiem 675 punktiem ir līderis, bet otrais ar 630 punktiem ir T.Dukurs. Tikmēr trešais ar 568 punktiem šobrīd ir vācietis Aksels Jungks.

M.Dukurs pērnā gada izskaņā tika nosaukts par Latvijas 2014.gada labāko sportistu.

M.Dukurs par Pasaules kausa ieguvēju kļuvis iepriekšējās piecās sezonās pēc kārtas, bet pēdējās divās otrajā vietā aiz viņa palicis T.Dukurs, kurš vēl sezonu pirms tam bija trešais. Tāpat M.Dukurs uzvarējis iepriekšējos piecos Eiropas čempionātos pēc kārtas.

Pagājušajā sezonā M.Dukurs uzvarēja sešos no astoņiem Pasaules kausa izcīņas posmiem, tajā skaitā pēdējos piecos pēc kārtas, bet T.Dukurs septiņas reizes ierindojās labāko trijniekā. Soču olimpiskajās spēlēs M.Dukurs izcīnīja otro vietu, bet T.Dukurs bija ceturtais, atkārtojot rezultātus, ko četrus gadus pirms tam sasniedza arī Vankūveras Olimpiādē.

Kā zināms, piektdien sieviešu sacensībās Latvijas skeletoniste Lelde Priedulēna savās otrajās šīs sezonas Pasaules kausa sacensībās ierindojās 15.vietā.

Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet februāra beigās un marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi