Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tikmers: LOK ir gatava uzņemties atbildību par visas sporta nozares attīstību

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir gatava uzņemties atbildību par visas sporta nozares attīstību, LOK Ģenerālajā asamblejā norādīja organizācijas prezidents Žoržs Tikmers.

Sniedzot ziņojumu ikgadējā LOK Ģenerālajā asamblejā, organizācijas prezidents uzsvēra, ka LOK ir gatava kļūt par Latvijas sporta nozares vadošo organizāciju, kas var uzņemties atbildību par nozares attīstību un kļūt par galveno sadarbības partneri Izglītības un zinātnes ministrijai.

"Ar biedru atbalstu esam gatavi zem LOK karoga uzņemties atbildību par visas sporta nozares attīstību un finansēšanu no 2024.gada, piedāvājot vairāku soļu rīcības plānu un, pirmkārt, atgriežot Olimpiskajā ģimenē Olimpiskās sporta spēļu federācijas un aktīvi pārstāvot to intereses sadarbībā ar valsti," teica LOK prezidents.

Savukārt runājot par neseno situāciju ar valsts finansējuma apturēšanu trim sportistiem, kas komercsacensībās startēja kopā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, un pārmetumiem par sportistu interešu neaizstāvēšanu, Tikmers izskaidroja objektīvo situāciju, pamatojot, ka tobrīd finansējums varēja tikt apturēts vairāk nekā tikai trīs sportistiem.

Viņš norādīja, ka LOK noslēdz vienošanos ar Izglītības un zinātnes ministriju par valsts finansējuma piešķiršanu programmā "Augstu sasniegumu sports" trīs organizāciju - LOK, Latvijas Olimpiskas vienības (LOV) un Latvijas Olimpiskā Sociāla fonda (LOSF) - darbības nodrošināšanai, federāciju atbalstam, kā arī 453 personu pabalstu izmaksai - 278 sportistiem, treneriem un 175 Latvijas Olimpiešu sociālā fonda senioriem.

"Saņemot parakstītu līgumu 15.februārī, dienā, kad tiek maksāti pabalsti, bija izvēle, kā rīkoties: veikt pabalstu izmaksu 450 personām, nodrošinot LOV, LOSF darbību, vai uzsākt diskusiju un neparakstīt līgumu 1,69 miljonu eiro apmērā. Izvēlējāmies slēgt līgumu un meklēt risinājumu situācijai," viņš skaidroja. "Diemžēl, tas prasīja ievērojamu laiku un situācija tika nokaitēta. Atzīstot kavēšanos un komunikācijas kļūdu un esot vienīgajai sporta organizācijai, kas publiski ir atvainojusies sportistiem par notikušo, tomēr nejūtamies kā vienīgie atbildīgie."

Ģenerālās asamblejas darba kārtībā iekļauts arī Revīzijas komisijas ziņojums un tā apstiprināšana, ārējā auditora "KPMG Baltics" ziņojuma un LOK 2022.gada pārskata apstiprināšana, 2023.gada budžets, olimpisko delegāciju vadītāja, ģenerālsekretāra Kārļa Lejnieka ziņojums par gatavošanos Eiropas spēlēm šovasar Krakovā un olimpiskajām spēlēm nākamgad Parīzē.

Tāpat asamblejas norisē paredzēta neatkarīga ārējā auditora ievēlēšana 2023.gada finanšu un saimnieciskās darbības pārskatu revīzijas veikšanai, LOK Ģenerālās asamblejas sastāva veidošanas un vēlēšanu nolikuma apstiprināšana, kā arī debates.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi