Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Titulētā ASV kalnu slēpotāja Vona traumas dēļ spiesta noslēgt sezonu

Leģendārā amerikāņu kalnu slēpotāja Lindsija Vona noslēgusi tiekšanos pēc piektā Pasaules kausa, jo traumas dēļ viņa šosezon vairs nevarēs doties trasē.

"Šodien esmu pieņēmusi grūtu lēmumu pagājušajā sestdienā gūtās traumas dēļ noslēgt savu sezonu," Vona pavēstīja savā Facebook profilā. "Tā kā pašlaik esmu Pasaules kausa līdere, šis bija viens no grūtākajiem lēmumiem manā karjerā."

Kā zināms, Vona sestdien supergiganta sacensībās piedzīvoja kritienu, gūstot kājas traumu. Kaut viņai pirmajās pārbaudēs tika diagnosticēts kājas lūzums, tiesa, bez kaula atdalīšanās, sportiste jau svētdien atgriezās trasē, izcīnot 13.vietu kombinācijas sacensībās.

Tomēr šīs nedēļas sākumā veiktās papildus pārbaudes parādījušas, ka trauma ir nopietnāka, nekā sākumā licies. Kā atklāj Vona, ja sākumā šķita, ka kājā ir tikai viens lūzums, tagad tādi konstatēti trijās vietās un nopietnāki.

"Turpmāki bojājumi varētu novest pie nopietnas operācijas, kas apdraudētu manu turpmāko karjeru, dalību nākamā gada pasaules čempionātā un Ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā. Es nevaru tā riskēt," raksta Vona.

Amerikāniete ar 1235 punktiem joprojām ir Pasaules kausa kopvērtējuma līdere, par 28 punktiem apsteidzot šveicieti Laru Gutu.

Vona ir viena no visu laiku izcilākajām kalnu slēpotājām, tomēr pēdējos gados viņa regulāri saskaras ar smagos kritienos gūtām traumām. 2012.gadā viņa iepriekšējo reizi ieguva Pasaules kausu, bet 2013. un 2014.gada sezonas tika sabojātas traumu dēļ.

Kaut pērnajā augustā Vona treniņā piedzīvotā kritienā salauza potīti, viņa aizvada vienu no savām sekmīgākajām sezonām pēdējos gados.

Kopā savā karjerā Vona Pasaules kausā svinējusi 76 uzvaras un tikai par desmit panākumiem atpaliek no rekorda, kas pieder Zviedrijas slēpotājam Ingemaram Stēnmarkam, kurš savas karjeras laikā uzvarēja 86 atsevišķās Pasaules kausa sacensībās.

Kā zināms, janvārī pēc kritienā gūtas traumas sezonu priekšlaicīgi noslēdza arī norvēģis Aksels Lunns Svindāls, kurš tobrīd bija Pasaules kausa kopvērtējuma līderis vīru konkurencē. Kaut gan kopš tā brīža pagājis jau vairāk nekā mēnesis, Svindāls kopvērtējumā joprojām atrodams augstajā trešajā pozīcijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi