Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tokijas olimpisko spēļu rīkošanas budžets gada laikā samazināts par 1,4 miljardiem dolāru

Tokijas 2020.gada Vasaras olimpisko spēļu rīkotāji piektdien iepazīstināja ar ievērojamiem samazinājumiem budžetā, gada laikā no tā "nogriežot" 1,4 miljardus ASV dolāru (1,18 miljardus eiro).

Patlaban olimpisko spēļu budžets kopumā sastāda 1,35 triljonus jenu (10,6 miljardus eiro), organizatori norādījuši savā paziņojumā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo budžeta versiju pirms gada, samazinājums sastāda 1,4 miljardus dolāru (1,18 miljardus eiro), savukārt salīdzinājumā ar šī gada maiju, kad tika publiskoti pagaidu budžeta aprēķini, tas samazināts par 300 miljoniem dolāru (252 miljoni eiro).

"Skatoties uz priekšu, Tokyo 2020 turpinās meklēt iespējas samazināt izmaksas vēl vairāk, it īpaši sacensību pārvaldības, transporta, izmitināšanas un drošības jomās," teikts rīkotāju paziņojumā.

"Tās vēl nebūs beigas centieniem samazināt izmaksas," preses konferencē norādīja Tokyo 2020 organizācijas komitejas galvenais atbildīgais par finansēm Hidemasa Nakamura.

Organizācijas komiteja segs 5,6 miljardus dolāru (4,7 miljardus eiro) no visiem izdevumiem, kamēr Tokijas vadība un Japānas valdība kopumā tērēs septiņus miljardus dolāru (5,9 miljardus eiro).

Organizācijas komitejas 5,6 miljardi dolāru tiks segti no biļešu tirdzniecības, licencēm un sponsoriem. Ienākumi no sponsoriem palielinājušies par 900 miljoniem dolāru (760 miljoniem eiro).

Tomēr rīkotāji atzinuši, ka nepieciešams atrast vēl 200 miljonus dolāru (169 miljonus eiro).

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) noraizējusies par milzīgajām izmaksām, kas atbaida pilsētas no pieteikšanās rīkot olimpiskās spēles.

2016.gadā eksperti brīdināja, ka Tokijas spēļu kopējās izmaksas var pārsniegt 25 miljardus dolāru (21 miljardu eiro). Piesakoties rīkot olimpiskās spēles, Tokija lēsa izmaksas nedaudz virs septiņiem miljardiem dolāru (5,9 miljardi eiro).

Līdz šim dārgākās olimpiskās spēles notikušas 2014.gadā Sočos, Krievijai to organizēšanai iztērējot nedaudz vairāk par 50 miljardiem dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi