Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Troni negrasās viegli atdot

Pēcolimpiskajā sezonā Latvijas cīkstoņiem atšķirīgi uzdevumi, bet līdzīga motivācija.

Latvijas vadošā cīkstone Anastasija Grigorjeva šī gada Eiropas čempionātu sākotnēji bija paredzējusi izlaist un visu akcentu likt uz pasaules čempionātu. Tomēr nākamajā nedēļā daugavpiliete trīskārtējā Eiropas čempione kāps uz paklāja Serbijā, lai aizstāvētu pērn Rīgā izcīnīto titulu. Ne mazāk liela motivācija sevi atkal no jauna pierādīt ir Laurai Skujiņai, kura pēc pērn sadziedētā krustenisko saišu savainojuma vēl nebija paguvusi atgriezties iepriekšējā līmenī.

"Sākotnēji bija plānots gatavoties tikai pasaules čempionātam. Taču mainījām plānus. Lai pilnvērtīgi sagatavotos olimpiskajām spēlēm, katru gadu jābūt nepieciešamajam finansējumam. Lai tāds būtu, katru gadu jāsasniedz rezultāti, kuri atbilst Latvijas Olimpiskās vienības [LOV] kritērijiem. Ņemot vērā, ka pasaules čempionātā LOV kritērijus izpildīt ir mazliet grūtāk, jo tur ir spēcīgāks konkurenšu sastāvs, nolēmām doties arī uz Eiropas čempionātu," 2014. gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Girgorjeva atklāj domu gājienu.

Gatavošanās Eiropas čempionātam sākotnēji ritējusi pēc plāna, bet to mazliet izjauca daugavpilietes saslimšana – bija iekaisušas plaušas. "Martā nogulēju ar iekaisumu un nu jau mēnesi esmu atsākusi treniņus. Tagad mēģinām uzlabot, kas vēl uzlabojams. Daudz laika vairs nav palicis. Brauksim uz Serbiju! Ceru, ka izdosies sasniegt vēlamo rezultātu."

Pagājušajā gadā Grigorjeva sāka sadarbību ar igauņu treneri Ahto Rasku, kurš strādā arī ar vairākām somu cīkstonēm. Ar savu iepriekšējo treneri Sergeju Kursīti Grigorjeva bija pieradusi, ka visa trenera uzmanība ir veltīta viņai vien, bet jaunajos apstākļos nācies pielāgoties. Tagad jau tas problēmas vairs nesagādājot.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi