Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

U-16 basketbola izlases kapteinis Raiļans nesīs Latvijas karogu Eiropas Jaunatnes olimpiādes atklāšanā

Eiropas Jaunatnes Olimpiāde notiek katru otro gadu un šoreiz no 25.jūlija līdz 1.augustam labākos jaunos sportistus no visas Eiropas uzņems Gruzijas galvaspilsēta Tbilisi. Latvija šajā jauniešu sporta festivālā būs pārstāvēta ar plašu komandu – 72 sportistiem, kuri piedalīsies septiņos no deviņiem Olimpiādes sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem, vēsta Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Latvijas karogu svētdien paredzētajā atklāšanas ceremonijā nesīs Latvijas U-16 zēnu basketbola izlases kapteinis Bogdans Raiļans. Jaunais basketbolists pārstāv Valmieras Bērnu sporta skolu un spēlē BK Valmiera jauniešu sistēmā. Bogdans kopā ar U-16 basketbola izlasi 2014.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļu. Tāpat Latvijas delegācijas karognesējs šogad piedalījās prestižajā Jordan Brand Classic nometnē, kas ik gadu pulcē 40 Eiropas labākos jaunos basketbolistus. 

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis akcentē, ka jauniešiem ir svarīgi sajust šo burvīgo gaisotni, kas valda Olimpiskajos pasākumos un viņš cer, ka tas palīdzēs jaunajiem talantiem izvēlēties pareizo ceļu turpmākajā dzīvē. "Vēlos, lai jaunie sportisti un talanti vasaras Olimpiādē Tbilisi pierāda sevi, dara visu iespējamo pēc labākās gribas, sasniedz savus labākos rezultātus un mājās atgriežas apmierināti un iedvesmoti turpmākiem darbiem."

"Šīs spēles jaunos sportistus ieved Olimpiskajā saimē un viņiem ir iespēja sajust Olimpisko gaisotni," tā pirms došanās ceļā atzīst Latvijas jaunatnes Olimpiskās delegācijas vadītājs Juris Titovs. “Konkurence Olimpiādē būs ļoti spēcīga, taču bez sportiskajiem startiem un katra jaunieša individuāli noliktajiem mērķiem, jaunajiem talantiem ir jāatceras, ka šī ir vienreizēja iespēja mācīties un iegūt pieredzi, kādu nekur citur nav iespējams iegūt."

Individuālajos sporta veidos Latvijas pārstāvji startēs vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo un riteņbraukšanā. Savukārt komandu sporta spēlēs Latvija būs pārstāvēta basketbolā, kur startēs gan Latvijas U-16 meiteņu, gan U-16 zēnu komandas. Meitenēm Olimpiādes grupu turnīrā būs jāsacenšas ar Ungārijas, Francijas un Krievijas komandām, bet zēni grupu turnīrā spēlēs kopā ar Bosnijas un Hercegovinas, Turcijas un Gruzijas kadetiem.

13.Eiropas Jaunatnes Olimpiāde notiks no 25.jūlija līdz 1.augustam. Sacensībās savu sportisko meistarību plāno pārbaudīt 50 Eiropas valstu jauno sportistu vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes Olimpiāde līdzinās Olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota Olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī Olimpisko spēļu tradīcijas. 

Latvijas sportisti piedalījušies visās Eiropas Jaunatnes Olimpiādēs, izņemot pirmo, un kopumā ir izcīnījuši vairāk nekā 30 medaļu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi