Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

U-18 regbija-7 izlases treneris: Salīdzinot ar pērnā gada turnīru, šī izlase ir vairāk spēlējoša

Salīdzinot ar pērnā gada Eiropas U-18 regbija-7 Trofejas divīzijas čempionātu, šajā Latvijas U-18 izlase būs vairāk spēlējoša, piektdien preses konferencē uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Elmārs Šefanovskis.

12 komandu turnīrs sestdien un svētdien notiks "Daugavas" stadionā. Šāds turnīrs Latvijā norisināsies jau otro reizi pēc kārtas, pērn latviešiem izcīnot bronzu.

"Turnīram sākām gatavoties jau martā ar fiziskās sagatavotības testiem. Uzskatu, ka džeki par visiem 100% ir gatavi spēlēm. Jāsaka paldies arī klubu treneriem par sagatavošanu. Primārais uzdevums ir uzvarēt katrā spēlē, tad arī veidosies rezultāts," teica Šefanovskis.

No pērnā gada turnīra Latvijas izlases sastāva šajā komandā ir tikai trīs spēlētāji, valstsvienībā spēlējot jaunāka gadagājuma regbistiem.

"Salīdzinot ar pērnā gada turnīru, šī izlase ir vairāk spēlējoša - vairāk ātruma un tehnikas, mazāk spēka cīņas," atzina Šefanovskis.

Latvijas Regbija federācijas (LRF) jaunievēlētais prezidents Kārlis Vents šajā turnīrā būs arī Eiropas Regbija federācijas ("Rugby Europe") tehniskais direktors.

"Tas nedaudz atvieglojis turnīra rīkošanu. Šis tas līdz galam nav izdarīts, bet domāju, ka tas nekādā veidā neietekmēs turnīra gaitu un Latvijas izlases sniegumu," teica Vents.

Šajā izlases sastāvā ir Īrijā dzīvojošais latviešu regbists Oskars Vītoliņš, kurš izteicis vēlmi pārstāvēt Latviju. Jaunatnes izlasēs gan netiek pastiprināti piesaistīti ārvalstīs dzīvojošie pašmāju spēlētāji, jo mērķis ir attīstīt vietējo čempionātu.

"Ir jāsakārto Latvijas U-18 čempionāts, jo šobrīd ir maz komandu un ir maza konkurence. Jaunatnes izlasē lielākoties ir jāspēlē tiem, kuri šeit spēlē regbiju. Pieaugušo sacensībās, ja gribām sasniegt rezultātus, šādi papildspēki ir jāmeklē, un tā dara arī lielās izlases. Taču jauniešu izlasēs tai nevajadzētu būt prioritātei," atzīmēja Vents.

Latvijas U-18 izlases kapteinis Dāvids Židelis uzsvēra, ka komanda ir ļoti labā fiziskajā formā.

"Esam labi sagatavojušies un izveidojuši labu komunikāciju. Centīšos gūt pēc iespējas vairāk punktu, lai palīdzētu savai komandai," teica Latvijas U-18 čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Židelis.

U-18 izlasei šajā nedēļā palīdzēja arī bijušais Velsas regbijs-7 izlases spēlētājs un "Hartpury" koledžas treneris Žans Batists Bruzuljē, kuram paredzēts nākotnē pārstāvēt Latvijas pieaugušo valstsvienību.

"Nedēļas laikā esmu novērojis progresu komandā. Komandā ir labi spēlētāji un var redzēt entuziasmu puišu acīs. Pēdējā treniņā saliksim visus punktus uz i. Galvenais, lai viņi paši sev notic, lepojas ar sevi un savu valsti," uzsvēra latviešu izcelsmes regbists Bruzuljē.

Pirms gada spēlē par bronzas medaļām Elmāra Šefanovska vadītā Latvija ar 12:7 pārspēja Luksemburgu. Eiropas U-18 Trofejas divīzijas čempiona titulu ieguva Ukrainas regbisti, kas finālā ar 14:7 pārspēja Izraēlu.

Šefanovskis būs izlases treneris arī šogad. Savukārt Latvijas izlases kapteinis būs Dāvids Židelis.

Eiropā spēcīgākais turnīrs ir "Championship" divīzija.

Latvijas U-18 vīriešu regbija-7 izlases sastāvs: 

Dāvids Židelis (kapteinis), Vadims Ņikiforovs, Roberts Valts Bartkevičs, Edgars Abadovskis, Renārs Liepa, Bruno Osītis, Jānis Cepurītis, Artūrs Unaņjans, Ivars Panteļējevs, Rūdolfs Soldatovs, Edvards Benķis, Rihards Pluškevics, Oskars Vītoliņš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi