Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Usiks pirms cīņas ar Beljū: Noteikumus diktēju es

Ar spilgtu epitetu klajā nācis vadošais ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks, sakot, ka gaidāmajā cīņā pret britu Toniju Beljū noteikumus diktēs viņš, nevis britu cīkstonis.

Jau ziņots, ka Usiks sestdien Londonā tiksies ar Beljū, aizstāvot savas pirmā smagā svara kategorijas čempionu jostas.

"Viņš daudz runā un domā, ka tā ir viņa spēle, tomēr es tajā diktēju noteikumus," medijam BBC sacīja Usiks. "Sestdien redzēsim, kas notiks ringā, tomēr es izvēlos pārlieku daudz nerunāt, bet gan apliecināt savas prasmes cīņas laikā."

Iepriekš pastāvēja iespēja, ka Usiks šīs jostas varētu aizstāvēt arī pret Latvijas labāko bokseri Mairi Briedi, kuru janvārī Rīgā sīvā cīņā uzveica Pasaules boksa supersērijas pusfinālā, tomēr tas nepiepildījās.

Pēdējās divas cīņas Beljū aizvadīja pret savu pieredzējušo tautieti Deividu Heju, kurās abās guva uzvaras. "Vēroju abas cīņas un pirmajā biju par Toniju, neskatoties uz to, ka bukmeikeri bija pret viņu. Nekas neliecināja, ka viņš varētu uzvarēt, tomēr tas notika. Savukārt otrajā cīņā biju pārliecināts, ka viņš uzvarēs," turpināja Usiks.

Tikmēr Beljū iepriekš tēlaini pauda, ka ir pārliecināts par uzvaru. "Es viņu uzveikšu un man neinteresē, ko cilvēki par to saka. Es atradīšu veidus, kā to paveikt. Ticiet vai nē, bet es salauzīšu Usika sirdi un atņemšu viņa dvēseli."

Jau ziņots, ka jūlijā Usiks triumfēja Pasaules boksa supersērijas finālā, pārspējot Muratu Gasijevu no Krievijas. Ukraiņu bokseris līdz ar to kļuva par absolūto pasaules čempionu pirmajā smagajā svarā, jo Usika īpašumā pašlaik ir Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostas.

Beljū 2016.gadā kļuva par WBC čempiona jostas īpašnieku pirmajā smagajā svarā, bet tā vietā, lai titulu aizstāvētu pret Briedi, viņš nolēma pāriet uz smagsvariem, kur divas reizes cīnījās ar savu titulēto tautieti Deividu Heju, abos mačos uzvarot. Tikmēr par WBC čempiona jostas īpašnieku pēc Beljū kļuva Briedis, taču janvārī pēc minētās latvieša un ukraiņa cīņas šī josta pārgāja pie Usika.

Tagad Beljū nolēmis atgriezties pirmā smagā svara kategorijā un vēlas atgūt ne tikai savu WBC čempiona jostu, bet atņemt Usikam arī pārējos trīs titulus.

Tikmēr Usika nākamie mērķi pēc dueļa ar Beljū ir pāriet uz smagsvariem, lai vēlāk mestu izaicinājumu tādiem vīriem kā Entonijs Džošua vai Deontejs Vailders.

Pašlaik 35 gadus vecais Beljū profesionālajā boksā 33 cīņās izcīnījis 30 uzvaras, tostarp 20 ar nokautu. Savukārt 31 gadu vecais Usiks savas karjeras laikā uzvarējis visās 15 profesionālajās cīņās, turklāt 11 reizes pretiniekus nokautējis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi