Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Uzstādīts Latvijas rekords izpletņlēkšanā

Šodien, 24. augustā Liepājas lidlaukā 5,2 kilometru augstumā uzstādīts Latvijas rekords izpletņlēkšanā. To īstenoja 29 izpletņlēcēji, 5,2 kilometru augstumā izveidojot figūru.

Pateicoties “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) nodrošinātajam mobilajam internetam, rekorda uzstādīšanai varēja sekot līdzi Latvijā augstākajā tiešraidē. Video ieraksts no Latvijas izpletņlēkšanas vēsturiskā brīža skatāms arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā

“Šodien mēs pārrakstījām Latvijas izpletņlēkšanas vēsturi! Rekordu uzstādīja 29 Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vadošie izpletņlēcēji, kuri šim brīdim gatavojušies gada garumā un to gaidījuši 13 gadus. Speciāli šim pasākumam no Vācijas ieradās divi lidaparāti, kas nogādāja rekorda dalībniekus 5,2 kilometru augstumā. Treniņi un komandas darbs ļāva mums uzrādīt vislabāko sniegumu,” stāsta Edgars Veigurs, Latvijas Izpletņlēkšanas federācijas valdes priekšsēdētājs.

Iepriekšējais Latvijas rekorda mēģinājums notika pirms 13 gadiem 27 lēcēju sastāvā.

LMT prezidents Juris Binde: “Mobilais internets ir neatņemama mūsu ikdienas un profesionālās dzīves sastāvdaļa, bet parasti tas lielā augstumā nav pieejams. Lai palīdzētu Latvijas sportistu sasniegumiem izskanēt plašāk, LMT nodrošināja tiešraidi no vēsturiskā notikuma, īpaši pielāgojot mobilā interneta tehniskās iespējas. Esam lepni par Latvijas sportistu panākumu!”

Izpletņlēkšanas treniņi un sacensības Liepājas lidlaukā turpināsies visu nedēļu: 27. un 28. augustā tur notiks Latvijas čempionāta sacīkstes piecās disciplīnās. Plašāka informācija šeit.  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi