Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Valmierā Latvijas čempionātā sporta dejās sadalīti šī gada otrie medaļu komplekti

Sestdien Valmieras Olimpiskajā centrā norisinājās šīs sezonas otrais Latvijas čempionāts sporta dejās, ko sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju (LSDF) rīkoja SDK “Saltāre” vadītāji Rihards un Sanda Bergi. Pieaugušie, jaunieši un U21 grupa noskaidroja labākos Latīņamerikas (LA) dejās, bet pārējie sacentās Standartdejās (ST), informē LSDF preses pārstāvis Ivars Bācis.

Pagājušajā sestdienā Daugavpilī ar sacensībām desmit dejās sākās šī gada Latvijas čempionāti sporta dejās. Pagāja tikai nedēļa un valsts labākie dejotāji ieradās Valmierā, lai nedēļas nogalē sacenstos par medaļām individuālajās deju programmās. Vidzemes lielākajā pilsētā Latvijas čempionāti sporta dejās notiek regulāri kopš 2012.gada.

Pieaugušajiem LA dejās, kur sacentās 13 pāri un pēc sešiem gadiem čempionāts atkal sākās ar ceturtdaļfinālu, ar uzvarām visās piecās dejās titulu aizstāvēja pasaules čempionāta 25.vietas ieguvēji Vincents Torremade un Megija Morīte. Nopelnot trīs pirmās vietas no deviņiem tiesnešiem Ča-Ča-Ča un Rumbā, līderiem uz papēžiem divās dejās mina un tāpat kā 2020.gadā sudrabu  medaļas nopelnīja jelgavnieki Artūrs Freimanis un Aliaksandra Kotava. Trijniekā atgriezās un 2020.gada panākumu atkārtoja 10 deju čempioni Romāns Dobrecovs un Violeta Ļevčenko, kurus Ča-Ča-Ča tiesneši novērtēja uz otro vietu. Pēc trīs gadu pārtraukuma atkal kopā startēja un 4.vietu ieguva rīdzinieki Ņikita Toms/Laura Stūraine. Viņi uzvarēja U21 grupā, aiz sevis atstājot rēzekniešus Daniilu Buinicki un Darju Dmitrijevu. Pagājušā gada rezultātu ar ieņemto 5.vietu atkārtoja Roens Rande/Simona Šnarskite, bet fināla sešinieku noslēdza jaunais duets Leonards Petkevičs/Anastasija Onufrijeva.

Jauniešiem (16-18 g.) LA dejās vairāk nekā 20 pāru konkurencē pirmo vietu otro gadu pēc kārtas ieguva rīdzinieks Artemijs Plakitins, kurš dejoja pārī ar Nelliju Vorobjovu. Sudrabu, kas ir viņu pirmā medaļa, nopelnīja kurzemnieki Daņiils Ternoviks un Sindija Granta. Trīs pāru līdzīgajā cīņā noslēdzošo godalgoto vietu tāpat kā U21 grupā ieguva rīdzinieki Roberts Punka un Letīcija Jegi.

Junioriem II (14-15 g.) ST dejās pirmo vietu otro gadu pēc kārtas izcīnīja pasaules čempionāta pusfinālisti, rīdzinieki Ričards Krīviņš un Marija Golubeva, kuri pirms nedēļas uzvarēja 10 dejās. Tikmēr 10 deju čempionāta otrās un trešās vietas ieguvēji samainījās vietām. Četrās dejās trīs pirmās vietas no tiesnešiem nopelnīja un otro vietu izcīnīja Klāvs Riemers-Silarājs un Patrīcija Mariņaka, bet Lēnajā valsī otro vietu ieguvušajiem Armandam Goldbergam/Anastasijai Čerņigovai beigās trešā vieta.

Junioriem I (12-13 g.) ST dejās tāpat kā pērn dominēja Jegors Prokins un Poļina Karimova, bet bērniem (11 gadi un jaunāki) ST dejās cīņa par uzvaru bija tik sīva, ka uzvarētājiem Arsēnijam Lačinovam un Elizabetei Podoļņikai bija vienāds punktu skaits ar otrās vietas ieguvējiem Oskaru Vasiļjevu/Paulu Lindi. Senioru grupās ST dejās pirmās vietas izcīnīja: Kristaps Aleksandrovs/Poļina Striga (Sen I), Gatis un Jūlija Simsoni (Sen II), Romualdas un Ilona Jokšas (Sen III), Harijs un Nalda Zablocki (Sen IV) un Modris Miervaldis Gipmans/Gaida Petere (Sen V).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi