Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Veidos Baltijas amerikāņu futbola līgu, uz treniņiem aicina ikvienu interesentu

Latvijas Amerikāņu futbola federācija (LAFF) ziņo par šogad gaidāmajiem notikumiem – tiek organizēta Baltijas Amerikāņu futbola līga, kurā sacentīsies piecas amerikāņu futbola komandas, aprīlī treniņu sezonu uzsāks divas bērnu komandas Riga Lions Juniors un Ikšķiles Bishops, bet jau martā Rīgas komanda aizvadīs divu dienu treniņnometni kopā ar Baltkrievijas 2014. gada spēcīgāko komandu - Minskas Litwins

LAFF sadarbībā ar Baltkrievijas Amerikāņu futbola federāciju (BFAF) šogad organizēs pirmo Baltijas Amerikāņu futbola līgu, kurā sacentīsies latviešu Riga Lions, Igaunijas Tartu Titans un trīs Baltkrievijas komandas. Spēles notiks sākot ar aprīli un risināsies līdz 10. oktobrim, kad tepat Rīgā tiks izspēlēts līgas fināls.

Jau 28. un 29. martā Latvijas lielākā amerikāņu futbola komanda Riga Lions kopā ar Baltkrievu komandu Minskas Litwins aizvadīs kopīgu treniņnometni. Treniņnometnes programma būs līdzīga 2014. gada novembrī īstenotajai nometnei, kurā Lions trenējās kopā ar citu baltkrievu komandu Minskas Zubrs. Salīdzinot ar Zubrs, Litwins ir daudz jaunāka komanda, jo tika dibināta tikai 2010. gadā, taču tas netraucējā kļūt par Austrumeiropas Amerikāņu futbola līgas (ELAF) 2014. gada čempioni.

Litwins sastāvā pārsvarā ir puiši vecumā no 17- 25 gadiem, kas savienojumā ar neatlaidīgu pieredzējušo treneru darbu, kalpoja par komandas veiksmes atslēgu 2014. gadā un ļāva uzvarēt savus lielākos konkurentus, jau minētos Minskas Zubrs, kuri lepojas ar 24 gadus ilgu pieredzi šajā sportā.

Sākot ar aprīļa vidu amerikāņu futbolā trenēties varēs arī bērni un jaunieši vecumā no 10-16 gadiem. Aprīļa vidū treniņu sezonu uzsāks Riga Lions Juniors un Ikšķiles Bishops, kas pulcēs gados jaunākos puišus no Rīgas un Ikšķiles apkaimes. Abas komandas izveidotas kā jauniešu komandas, balstoties uz pieaugušo interesi par amerikāņu futbola treniņiem tieši konkrētās vecuma grupas ietvaros. Līdz šim ar amerikāņu futbolu Latvijā bija iespēja nodarboties vīriešiem vecumā no 17-35 gadiem, tāpēc, lai izvairītos no traumām neatbilstošā svara kategorijā, dalību treniņos bieži nācās atteikt gados jaunākiem puišiem. LAFF liek lielas cerības uz jaunajiem amerikāņu futbola censoņiem un cer, ka interese par šo sportu Latvijā turpinās pieaugt.

Latvijas Amerikāņu futbola federācija uzskata, ka 2014. gada sākumā uzstādītie mērķi ir veiksmīgi sasniegti un kā nozīmīgākos notikumus futbola attīstībā min Ikšķiles komandas izveidošanos, sadarbības līguma noslēgšanu ar Baltkrievijas Amerikāņu futbola federāciju, kā arī amerikāņu trenera Meta Kesindžera pievienošanos komandai Riga Lions.

Riga Lions galveno treneru pienākumi šobrīd uzticēti jau minētajam Metam Kesindžeram un Ērikam Jānim Voitam, kuri spējuši amerikāņu futbola treniņu kvalitāti Latvijā pacelt pavisam jaunā līmenī. Amerikānim Kesindžeram ir ilggadēja amerikāņu futbola trenera pieredze, kas apvienojumā ar viņa dedzīgo spēju aizraut cilvēkus, likusi Riga Lions spēlētājiem augsti novērtēt viņa devumu komandai, tāpēc treniņu procesam spēlētāji pieiet ar īpašu atbildības sajūtu. Savukārt, otrs komandas treneris Ēriks Jānis Voits, kurš, būdams latvietis, lielāko mūža daļu pavadījis Amerikā, Lions spēlētājiem dod vērtīgus padomus arī par fizisko sagatavotību un traumām, jo pēc profesijas ir fizioterapeits.

LAFF aicina visus interesentus izmēģināt savus spēkus amerikāņu futbolā un pievienoties kādai no esošajām komandām. Riga Lions Juniors un Ikšķiles Bishops treniņu sezonu uzsāks aprīli, taču Riga Lions turpina trenēties arī ziemas sezonā. Treniņi notiek divas reizes nedēļā Rīgas Nacionālajā Sporta manēžā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi