Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

VIDEO: Etiopiešu skrējēja Dibaba uzstāda jaunu pasaules rekordu 1500 metru distancē

Etiopiešu skrējēja Dibaba Dimanta līgas sacensībās uzstāda jaunu pasaules rekordu 1500 metru distancē

Jaunu pasaules rekordu 1500 metru skrējienā piektdien notikušajās Dimanta līgas sacensībās Monako sasniedza Etiopijas vieglatlēte Genzebe Dibaba

Distanci etiopiete veica trīs minūtēs un 50,07 sekundēs, iepriekšējo rekordu labojot par 0,39 sekundēm. Iepriekšējās pasaules rekords tika sasniegts tālā 1993.gada 11.septembrī, kad to paveica ķīniete Cjuņa Junsja.

Kā otrā ar jaunu nacionālo rekordu - trīs minūtes un 56,05 sekundes - finišēja Nīderlandes skrējēja Sifana Hasana, bet jaunu Amerikas rekordu - trīs minūtes un 56,29 sekundes - uzstādīja Šenona Rouberija no ASV.

"Ļoti labu darbu izdarīja tempa turētāja. Esmu pirmā etiopiete, kurai izdodas sasniegt jaunu pasaules rekordu 1500 metru skrējienā. Tas ir fantastiski. Domāju, ka māsa Tiruneša būs laimīga, tāpat kā visa Etiopija. Jau no paša sākuma zināju, ka varu labot pasaules rekordu. Tomēr varu vēl vairāk uzlabot savu rezultātu, varbūt pat izskrienot zem trim minūtēm un 50 sekundēm. Pēc pasaules čempionāta Pekinā mēģināšu labot arī pasaules rekordu 5000 metru distancē," Starptautiskā Vieglatlētikas asociāciju federācija (IAAF) citē Dibabu.

Kā zināms, šogad Dibaba laboja jaunu pasaules rekordu 5000 metros telpās. Savukārt pērn Dibaba 15 dienu laikā laboja trīs pasaules rekordus telpās un kļuva par pasaules čempioni telpās 3000 metru distancē. Visi Dibabas personiskie rekordi telpās ir labāki nekā stadionā, kas viņu liek uzskatīt par vienu no visu laiku labākajām vieglatlētēm tieši telpās. Viņai telpās pašlaik pieder arī pasaules rekordi 1500 metru, 3000 metru un divu jūdžu skrējienā.

Genzebe Dibaba ir jaunākā māsa trīskārtējai olimpiskajai čempionei Tirunešai Dibabai, kurai pieder pasaules rekords 5000 metru stadionā.

Arī citās piektdien notikušajās sacensībās neiztika bez augstvērtīgiem rezultātiem.

Ar jaunu Dimanta līgas rekordu uzvaru lodes grūšanā vīriem izcīnīja amerikānis Džo Kovaks, lodi raidīdams 22,56 metru tālumā un uzrādot sezonas labāko rezultātu pasaulē, kamēr diska mešanā dāmām uzvarēja pārliecinošā sezonas līdere Sandra Perkoviča, horvātietei disku aizmetot 66,80 metru tālumā.

Tāpat jaunu sacensību rekordu 1500 metru skrējienā uzstādīja Asbels Kiprops no Kenijas, finišēdams pēc trim minūtēm un 26,69 sekundēm, bet 400 metros dāmām uzvaru guva ASV sportiste Fransena Makkororija, distanci veicot 49,83 sekundēs un uzstādos sezonas labāko rezultātu.

Tāpat ātrāko rezultātu šosezon sasniedza bosniešu skrējējs Amels Tuka, kurš 800 metru skrējienā distanci veica minūtē un 42,51 sekundē, savukārt 200 metru sprintā dāmām uzvarēja amerikāniete Kendisa Makgrone, ar 22,08 sekundēm uzstādot jaunu personisko rekordu.

Tikmēr 100 metru sprintā vīriem izcīnīja amerikāņu sprinteris Džastins Getlins (9,78 sekundes), augstlēkšanā dāmām labākā bija Marina Kučina no Krievijas (2,00 metri), šķēpa mešanā vīriem tālākais metiens padevās somam Tero Pitkemeki (88,87 metri), bet 3000 metros nepārspēts palika Kalebs Ndiku no Kenijas (septiņas minūtes un 35,13 sekundes). Savukārt kārtslēkšanā kungiem pie sava kārtējā panākuma tika francūzis Reno Lavilenjē (5,92 metri), trīssoļlēkšanā tālākais lēciens padevās amerikānim Kristiānam Teiloram (17,75 metri), kamēr 3000 metru šķēršļu skrējienā dāmām ātrākā bija Tunisijas sportiste Habiba Ghribi (deviņas minūtes un 11,28 sekundes).

Uzvaru 4x100 metru stafetē dāmām izcīnīja ASV pirmās komandas sprinteres, kuras distanci veica 41,96 sekundēs, kas ir labākais rezultāts pasaulē šosezon. Tikmēr kā otrās finišēja ASV otrās komandas skrējējas, kuras bija par 0,31 sekundi lēnākas. Šajā pašā distancē kungiem ātrākie bija arī ASV vīri, finišu sasniedzot pēc 37,87 sekundēm.

Tikmēr 400 metru barjerskrējienā kungiem ātrākais bija amerikānis Beršons Džeksons, finišējot pēc 48,23 sekundēm, kamēr tāllēkšanā dāmām uzvarēja serbiete Ivana Spanoviča, kuras rezultāts 6,87 metri ir sportistes sezonas labākais rezultāts.

Savukārt 100 metru barjerotajā distancē nepārspēta palika amerikāniete Šarika Nelvisa (12,46 sekundes).

Nākamās Dimanta līgas sacensības tiks aizvadītas pēc nedēļas Londonā, kur sacensībās šķēpa mešanā dāmām startēs Latvijas rekordiste Madara Palameika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi