Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Visi trīs Latvijas BMX braucēji iekļūst olimpisko sacensību pusfinālā

Latvijas BMX riteņbraucēji Edžus Treimanis un Māris Štrombergs ceturtdien notikušajos Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfināla braucienos automātiski nopelnīja vietu pusfinālā, savukārt trešais mūsu sportists Rihards Veide vietu starp 16 pusfinālistiem izcīnīja vēl divos papildu braucienos. Pusfināli un cīņa par medaļām notiks piektdien - pirmie pusfinālbraucieni sāksies plkst.17.08, bet medaļas astoņi finālisti sadalīs plkst.18.40.

Pirmie braucieni

Treimanis pirmajā braucienā tiek pie 4.vietas, Rihards savā finišē sestais. Trešajā braucienā, kurā neviens no mūsējiem nestartēja, tika piedzīvots masu kritiens – lepnā vientulībā pirmais finišēja jaunzēlandietis Marks Villers. Savukārt mūsu galvenā cerība Māris Štrombergs savā pirmajā braucienā izcīna 2.vietu – latvietim izdevās izvairīties no masu kritiena.

Otrie braucieni

Otrajā braucienā kritienā iekļuva Edžus Treimanis, finišējot tikai 6.vietā. Tikmēr Veide izcīna 4.vietu – abiem mūsu sportistiem pēc diviem braucieniem bija pa 10 punktiem un cerības automātiski iekļūt pusfinālā nebija zudušas. Savukārt Māris neveiksmīgi aizkavējās startā, beigās finišējot piektais. Pēc diviem braucieniem tieši viņš starp latviešiem bija reālākais kandidāts uz iekļušanu nākamajā kārtā.

Trešie braucieni izdodas lieliski, divas vietas pusfinālā Latvijai

Edžus savā braucienā uzrāda 2.rezultātu – trīs braucienos iegūtie 12 punkti nodrošina automātisku iekļūšanu pusfinālā! Fantastisks sasniegums, ja atceramies trešdienas smago kritienu priekšbraucienā. Lieliski savu trešo braucienu aizvada arī jaunais Veide - 3.vieta, taču Rihardam par pusfinālu vēl jācīnās papildus braucienos. Savukārt Štrombergs savā braucienā izcīna uzvaru un arī nodrošina vietu pusfinālā. Papildus braucienos nāksies cīnīties vienam no sacensību galvenajiem favorītiem Semam Vilabijam no Austrālijas.

Veiksmīgi papildbraucieni dod vietu pusfinālā arī Veidem

Veide pirms diviem papildu braucieniem ir savas grupas līderis (13 punkti). Pirmajā braucienā Rihards līdz pat finišam brauc trešais, bet burtiski uz finiša līnijas viņu apsteidz kanādietis Torijs Niaugs - pēc fotofiniša trešā vieta tiek pretiniekam. Pirms izšķirošā brauciena 12 punkti šajā grupā kolubietim Himenesam, bet pa 17 Veidem un francūzim Mo Kalē. Izšķirošajā braucienā francūzis krīt, bet Veidem 2.vieta, kas garantē vietu pusfinālā arī trešajam Latvijas pārstāvim!

Pusfināli būs smags pārbaudījums 

Rihards un Edžus startēs 1.grupā kopā ar nīderlandieti Reimonu van der Bīzenu, kurš Londonā līdz šim demonstrējis visiespaidīgāko sniegumu. Tāpat šajā grupā starp astoņiem braucējiem būs spēcīgais austrālietis Kalens Jangs. Māris brauks 2.grupā, kur par konkurences trūkumu patiešām būtu grēks sūdzēties - austrālietis Sems Vilabijs, francūzis Joris Dodē, Marks Villers no Jaunzēlandes visi ir starp medaļu pretendentiem.

Sportisti aizvadīs trīs braucienus - līdzīgi kā ceturtdaļfinālā, finālā iekļūstot pa četriem labākajiem sportistiem no katras grupas. Sieviešu konkurencē pusfinālā startēs arī mūsu Sandra Aleksejeva, kura trešdien kvalifikācijas sacensībās izcīnīja 13.vietu starp 16 sportistēm. Dāmas pusfinālus sāks plkst.17, bet medaļas sadalīs finālbraucienā plkst. 18.30.

Finālsacensības BMX braucējiem paredzētas piektdien plkst.18.40 - medaļas tiks sadalītas vienā braucienā.

Štrombergs ir Pekinas olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā, savukārt Veidem, Treimanim un Aleksejevai šī ir olimpiskā debija.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi