Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Volejbola izlases galvenais treneris Vilde: Ar pārbaudes spēļu rezultātiem esam apmierināti

Latvijas vīriešu volejbola izlases treneri ar Grieķijā aizvadītajām spēlēm ir apmierināti, atklāja komandas galvenais treneris Raimonds Vilde.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas izlase iepriekšējās nedēļas noslēgumā izbraukumā aizvadīja trīs pārbaudes spēles ar Grieķijas izlasi, tiekot pie divām uzvarām un vienu maču noslēdzot neizšķirti.

"Protams, gribam jau arī uzvarēt, kas ir svarīgi psiholoģiskā ziņā, taču šajā sagatavošanās posmā tas nav galvenais. Ātrāk atrast savu spēli, pierīvēties, noslīpēt kādu sadarbību un atrast vājās vietas, saprast, kas sanāk labāk un kas - sliktāk, ir šā brīža uzdevums. Tas jādara šādā spēļu grafikā, kāds būs arī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā," Latvijas Volejbola federācija citē Vildes teikto. "Ar rezultātu esam apmierināti. Spēlēja visi 13 pašlaik izlases rīcībā esošie volejbolisti. Sastāvu rotējām, it sevišķi otrā tempa uzbrucējus dažādos pāros. Apmēram ir skaidrs, kas kurā pozīcijā ko var izdarīt, bet meklējām arī jaunas iespējas. Mēģinājām spēļu slodzi sadalīt pēc iespējas vienmērīgāk. Varbūt Gatis Slavēns spēlēja nedaudz mazāk."

"Puiši darbojas ar pašatdevi, un darbs treniņā apmierina. Visi cenšas, paši izrāda iniciatīvu un pēc treniņiem kaut ko vēl padara svaru zālē. Fiziskā kondīcija vēl nav perfekta, viegluma nav, bet tā parādīsies tuvāk kvalifikācijas turnīram," norādīja Vilde.

Eiropas čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā Latvija spēlēs ar Slovākiju, Horvātiju un Izraēlu. Pirmā apļa cīņas notiks Slovākijas pilsētā Popradā, bet otrais aplis notiks Horvātijas pilsētiņā Rovinjā Adrijas jūras krastā.

"Horvāti vispār nekur nav redzami, bet atradīsim. Tagad sāksim vākt informāciju. Tas ir uzdots - ievākt maksimāli daudz informācijas. Lai ir ieraksti. Ar vienu spēli būs par maz, gribas maksimāli daudz dabūt, lai var redzēt, kas tur notiek," uzsvēra Vilde.

Treneru kolektīvu papildinājis un par Vildes palīgu kļuvis pieredzējušais Boriss Kolčins, kuram ir liela darba pieredze, tostarp arī Krievijas izlasē.

Kolčins vairākus gadus bija Krievijas izlases galvenā trenera Genadija Šipuļina palīgs, kā arī trenēja Belgorodas un Maskavas "Dinamo" klubu. Viņš piecus gadus bija Novijurengojas Fakel galvenais treneris, divas reizes izcīnot Eiropas Volejbola konfederācijas kausu.

Ar izlasi turpina strādāt fiziskās sagatavotības treneris Vladimirs Stepanovs, statistiķis Ainars Cīrulis, ārsts Imants Ganus un fizioterapeits Artūrs Tinte.

Iepriekš viens no Vildes palīgiem bija Uģis Krastiņš.

Grupas uzvarētāji uzreiz iegūs tiesības nākamgad spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā Polijā, bet sešu kvalifikācijas grupu otro vietu ieguvēji par ceļazīmi uz Poliju cīnīsies izslēgšanas spēlēs.

Pirms kvalifikācijas turnīra spēlēm izlasei ieplānotas ne tikai trīs cīņas ar Grieķiju, bet arī pārbaudes turnīrs Baltkrievijā, kā arī pārbaudes mači ar Dānijas izlasi, kuri notiks Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi