Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

WADA nav pārliecināta par Krievijas attaisnojošo spriedumu daiļslidotājas Vaļijevas lietā

Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) attaisnojusi daiļslidotāju Kamilu Vaļijevu aizliegto vielu lietošanā, ziņo Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA), kas nav pārliecināta par Krievijas puses argumentāciju.

Vaļijeva dopinga skandāla centrā nonāca Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs.

Krieviete, kura tobrīd bija 15 gadus veca, kļuva par pirmo sievieti, kurai olimpiskajās sacensībās izdevies veikt četrkāršo lēcienu, palīdzot Krievijas komandai nodrošināt zeltu komandu ieskaitē.

Vēlāk atklājās, ka pirms spēlēm viņai bija pozitīvs trimetazidīna tests. Tās ir zāles, ko lieto angīnas ārstēšanai, taču aizliegtas sportistiem, jo uzlabo izturību.

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) ļāva Vaļijevai turpināt startēt olimpiskajās spēlēs, ņemot vērā to, ka viņa ir nepilngadīga, taču neattaisnoja viņu izdarītajā pārkāpuma.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nolēma nepiešķirt medaļas nevienai no komandu sacensību dalībniecēm, kamēr nav atrisināta krievietes dopinga lieta.

RUSADA ieskatā Vaļijevai jāpiemēro diskvalifikācijai tikai uz vienu dienu 2021.gada Krievijas čempionātā, kad tika ņemtas dopinga analīzes.

"Komisija konstatēja, ka, lai gan sportiste bija pieļāvusi antidopinga noteikumu pārkāpumu, tajā nav konstatēta viņas vaina vai nolaidība. Tādējādi komisija viņai nepiemēroja diskvalifikāciju, izņemot datumu, kurā tika veiktas pārbaudes," WADA ziņojumā izklāstīts RUSADA lēmums šajā lietā.

WADA uzsver, ka pārskatīs lietu un RUSADA lēmumu. Iepriekš pasaules antidopinga uzraugs kritizēja Krieviju par lēmuma savlaicīgu nepieņemšanu.

"Balstoties uz tiem faktiem, kas jau ir zināmi WADA, aģentūra ir nobažījusies par spriedumu, kurā nav konstatēta viņas vaina vai nolaidība. Ja nepieciešams, WADA izmantos savas tiesības vērsties CAS," teikts WADA paziņojumā.

Individuālo sacensību finālā Vaļijeva piedzīvoja vairākus kritienus un ieņēma ceturto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi