Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

WBC uz laiku aptur Vaita pagaidu pasaules smagsvara čempiona statusu

Prestižākā Pasaules Boksa padome (WBC) uz nenoteiktu laiku apturējusi Diliana Vaita pagaidu pasaules smagsvara čempiona statusu, jo sportista nesen nodotajos dopinga testos atklājusies neatļauto vielu klātbūtne.

Līdz ar saņemto sodu bokseris vairs nav obligātais pretendents cīņai ar pasaules čempionu Deonteju Vailderu.

Vaits 20. jūlijā aizvadīja cīņu ar Oskaru Rivu, kurā izcīnīja uzvaru, bet tikai trīs dienas iepriekš nodotie dopinga testi uzrādījuši pozitīvus rezultātus. Bokseris savu nevainību varēs pierādīt WBC organizācijai, tomēr precīzs laiks un diena šai procedūrai vēl nav noteikta.

Tikmēr WBC otrdien publicēja paziņojumu, kas vēstīja, ka Lielbritānijas antidopinga aģentūras paņemtie dopinga testi uzrādījuši nelabvēlīgus rezultātus. "Pirms nozīmīgās cīņas pret kolumbieti Rivu Vaildera nodotā A prove uzrādījusi pozitīvus rezultātus," teikts paziņojumā. "Līdz ar nelabvēlīgo rezultātu un gaidot WBC uzsāktās izmeklēšanas secinājumus, mēs uz nenoteiktu laiku atceļam boksera pagaidu pasaules čempiona statusu, kā arī iespēju obligāti pretendēt uz titula cīņu."

"WBC šos jaunumus ir pavēstījusi arī pašam bokserim un viņa komandai. Sportistam būs iespējas aizstāvēt sevi izmeklēšanas sēdē, kas notiks tuvākajā nākotnē," vēstīts WBC paziņojumā. "Izmeklēšanas laikā Vaitam būs iespēja prezentēt jebkādus pieejamos materiālus un informāciju, kas varētu attaisnot viņa dopinga testu rezultātus."

Pats sportists savā Twitter kontā vēstīja, ka pretinieku uzvarējis tīrā cīņā un esot aizkaitināts par to, kas tiek runāts par viņu.

Vaits jau iepriekš no 2012. līdz 2014.gadam izcieta diskvalifikāciju par neapzinātu neatļauto vielu lietošanu, tomēr, ja arī šoreiz sportistam tiks piešķirts sods, viņam var nākties izciest astoņus gadus ilgu diskvalifikāciju.

Pagaidām gan netiek ziņots, kāda viela atrasta sportista nodotajās provēs.

Vaits savā karjerā izcīnījis 26 uzvaras 27 dueļos un līdz ar gūto uzvaru pār Rivu, viņš kļuva par obligāto pretendentu cīņai ar čempionu Vailderu. Šī cīņa bija paredzēta nākamā gada 18.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi