Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ventspils futbolisti virslīgas kopvērtējumā panāk Skonto

Sestdien titula pretendenti Ventspils futbolisti Latvijas SMScredit.lv Virslīgas čempionāta kārtējā mačā ar 3:0 (1:0) savā laukumā pārspēja Jūrmalas Spartaku, uzlabojot savas cerības cīņā par valsts galveno trofeju.

Ventspilnieku labā ar vārtu guvumiem izcēlās Igors Tarasovs, Jurijs Žigajevs un Daniils Turkovs.

Jau ar spēles sākumu izpaudās ventspilnieku pārsvars, kuriem radās vairākas vārtu gūšanas iespējas, taču ar to realizēšanu īsti neveicās. Tomēr 37.minūtē Tarasovs tomēr atklāja spēles rezultātu, pārspējot jūrmalnieku vārtsargu Robertu Ozolu.

Otrajā puslaikā turpinājās Ventspils dominance, lai gan cīņas intensitāte nedaudz norima pēc ventspilniekus otrā vārtu guvuma, kad 54.minūtē ar skaistu sitienu "šķērītē" no liela attāluma izcēlās Žigajevs. Taču titula pretendentei izdevās Spartaka vārtus atslēgt vēlreiz, kad 75.minūtē izcēlās Turkovs, kuram tie bija astotie vārti čempionātā.

Mača kompensācijas laikā ar skaistu sitienu Spartaka vārtsargu gandrīz pārspēja Visvaldis Ignatāns, taču bumba lidoja vārtiem secen.

Kārtas turpinājumā svētdien čempioni Daugavpils Daugava uzņems Liepājas metalurgu, bet Jelgava savā laukumā tiksies ar Ilūkstes NSS komandu. Savukārt pirmdien Metta/LU spēkosies ar Jūrmalu, bet Rīgas Daugava uzņems Skonto. Šīm abām vienībām savā starpā vajadzēja spēkoties jau piektdien, taču lietus dēļ mačs tika pārcelts.

Tiesa, Skonto prezidents Vladimirs Koļesņičenko savā sociālā tīkla Twitter profilā paudis neizpratni, ka spēle pārcelta uz pirmdienu, jo ar klubu tas neesot saskaņots.

Virslīgas kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā ir jau divi klubi - Skonto un Ventspils -, kam pa 51 punktam 21 spēlē. Tikmēr pa 39 punktiem 21 spēlē ir Rīgas Daugavas un Daugavpils Daugavas kontā. Piekto pozīciju ar 30 punktiem 21 spēlē ieņem Liepājas metalurga komanda, kurai piecus punktus zaudē Jūrmalas Spartaks.

Jūrmala ar 20 punktiem ir septītā, 12 punkti ir Metta/Latvijas Universitāte futbolistiem, bet tikpat punktu 20 cīņās ir Ilūkstes NSS spēlētājiem. Savukārt kopvērtējumu ar deviņiem punktiem 21 spēlē noslēdz Jelgava.

Pagājušajā gadā Daugavpils Daugava virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja Gulbene.

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru SMScredit.lv. Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi