Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ajax, Celtic un Viktoria futbolisti uzvar nacionālajos čempionātos Nīderlandē, Skotijā un Čehijā

Amsterdamas "Ajax", Glāzgovas "Celtic" un Plzeņas "Viktoria" trešdien nodrošināja čempiontitulus futbola meistarsacīkstēs Nīderlandē, Skotijā un Čehijā.

"Ajax" otro gadu pēc kārtas un 36.reizi kluba vēsturē triumfēja Nīderlandes futbola čempionātā.

"Ajax" savā laukumā ar graujošu 5:0 (3:0) apspēlēja "Heerenveen" vienību.

Tas galvenā trenera Ērika ten Hāga vadībā, kurš pēc sezonas beigām pametīs Amsterdamu un pievienosies Mančestras "United", ir trešais izcīnītais čempiontituls.

Mača pirmais puslaiks izkliedēja nervozitāti. Pateicoties Nikolasam Tagliafiko, Stīvenam Berghuisam un Sebastjana Alē gūtajiem vārtiem, mājinieki pirmo puslaiku noslēdza komfortablā vadībā ar rezultātu 3:0. Otrajā puslaikā Braiens Brobejs un Edsons Alvaress čempiontitulu apzīmogoja čempiontitulu, pamatlaika beigās panākot 5:0.

"Ajax" vienu kārtu pirms sezonas beigām ir četru punktu pārsvars pār Eindhovenas PSV. Roberta Uldriķa pārstāvētā Leuvardenas "Cambuur" ieņem 12.vietu.

Tikmēr Glāzgovas "Celtic" 52.reizi kluba vēsturē izcīnīja Skotijas čempiontitulu futbolā.

Angela Postekoglu trenētā vienība izbraukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Dandī "United".

Lai izcīnītu desmito titulu 11 gadu laikā, "Celtic" šajā mačā bija nepieciešams viens punkts, jo divas spēles pirms sezonas beigām pār tuvākajiem sekotājiem Glāzgovas "Rangers" vienību bija sešu punktu pārsvars, kā arī par 20 vārtiem labāka gūto-zaudēto vārtu bilance.

"Celtic" uzbrucējs Giorgs Gjakumakis mača 53.minūtē izvirzīja viesus vadībā, taču Dilans Levits 72.minūtē panāca neizšķirtu. Mača beigās Daizenam Maedam bija lieliska iespēja izraut "Celtic" uzvaru, taču ar neizšķirtu pietika, lai Glāzgovas klubs pēc viena gada pārtraukuma atgrieztos Skotijas čempiona statusā.

Sezona sākumā "Celtic" pirmajās sešās spēlēs piedzīvoja trīs neveiksmes, taču kopš tā brīža nav zaudējusi 31 maču pēc kārtas. Neizšķirts pret Dandī "United" bija tikai trešā reize 2022.gadā, kad "Celtic" zaudējusi punktus.

Savukārt Čehijā "Viktoria" viesos ar 2:0 (1:0) apspēlēja Hradeckrālovas klubu, kamēr tuvākie sekotāji Prāgas "Slavia" cīnījās neizšķirti 1:1 pret Ostravas "Banik" vienību.

Vienu maču pirms sezonas beigām Plzeņas klubs Prāgas komandu apsteidz par četriem punktiem.

Tas ir sestais čempiontituls kluba vēsturē. Komanda, kuru vada kādreizējais Čehijas izlases galvenais treneris Mihaels Bileks, iepriekš titulu izcīnījusi 2011., 2013., 2015., 2016. un 2018.gadā.

Uzvara augstākajā līgā Plzeņas vienībai nodrošinājusi vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā.

Latvijas uzbrucēja Dāvja Ikaunieka pārstāvētā "Jablonec" komanda pēc 30 kārtām turnīra tabulā ieņēma 13.vietu un meistarsacīkstes turpina otrajā grupā par vietas saglabāšanu līgā. Tagad "Jablonec" ar 33 punktiem 34 spēlēs ir 13.pozīcijā, kas turnīram noslēdzoties, ļaus izvairīties no pārspēlēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi