Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Arsenal Treimaņa tiesātā mačā iekļūst UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā

Maču tiesājot Latvijas vadošajai futbola tiesnešu brigādei ar Andri Treimani priekšgalā, Anglijas premjerlīgas komanda Londonas Arsenal ceturtdien izcīnīja uzvaru UEFA Eiropas līgas astotdaļfināla atbildes spēlē, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Londonieši savā laukumā ar 3:0 (2:0) pārspēja Francijas klubu "Stade Rennais", divu maču summā uzvarot ar 4:3.

Mača rezultātu jau piektajā minūtē atklāja Pjērs Emeriks Obamejangs, kurš bija precīzs no tuvas distances. Desmit minūtes vēlāk Einslijs Meitlands-Nailss pēc Obamejanga piespēles ar galvu panāca 2:0, taču šajā vārtu guvumā pirms piespēles tika palaista garām aizmugures situācija.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 18 minūtes, Obamejangs tika atstāts viens pret viesu vārtiem, gabonietim panākot jau 3:0. Obamejangs pēc gūtiem vārtiem uzvilka Betmena masku, par ko Treimanis "Arsenal" uzbrucējam parādīja dzelteno kartīti.

"Stade Rennais" futbolistiem neizdevās atspēlēt vienus vārtus un panākt pagarinājumu, Londonas komandai uzvarot kā spēlē, tā arī divu maču summā.

Treimanis šajā mačā kopumā parādīja astoņas dzeltenās kartītes.

Pagājušajā nedēļā notikušajā pirmajā spēlē "Arsenal" viesos zaudēja ar rezultātu 1:3.

Treimanis ceturtdien strādāja kopā ar saviem palīgiem Haraldu Gudermani un Alekseju Spasjonnikovu, kā arī papildus palīgiem Aleksandru Golubovu, Edgaru Maļcevu un ceturto tiesnesi Raimondu Tatriku.

Kā zināms, pirms mēneša Treimaņa brigāde debitēja UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Savukārt jau astotdaļfinālā negaidīti apstājās Eiropas otrā prestižākā klubu turnīra titulētākā komanda "Sevilla", kas piekāpās Čehijas klubam Prāgas "Slavia". Seviljas komanda viesos pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1), bet tā kā ar šādu rezultātu noslēdzās abu komandu pirmā spēle, duelis turpinājās pagarinājumā, kurā pārāki ar 2:1 bija "Slavia" futbolisti, kuri maču uzvarēja ar 4:3, bet divu spēļu summā bija pārāki ar 6:5.

Uzvaras vārtus pagarinājuma priekšpēdējā minūtē guva Ibrahims Traore.

Tāpat pārliecinošu uzvaru svinēja vēl viena Londonas komanda "Chelsea", kas viesos ar 5:0 (3:0) sagrāva Ukrainas vicečempioni Kijevas "Dinamo", divu maču summā būdama pārāka ar 8:0. Londoniešiem ar "hat-trick" izcēlās Olivjē Žirū.

Ceturtdaļfinālā iekļuva arī Vācijas bundeslīgas komanda Frankfurtes "Eintracht", kas viesos ar 1:0 (1:0) apspēlēja trīskārtējo kontinenta čempioni Milānas "Inter" no Itālijas. Vienīgos vārtus guva Luka Jovičs, kurš arī nodrošināja uzvaru divu spēļu summā ar 1:0.

Tikmēr negaidītu zaudējumu cieta Itālijas vicečempione "Napoli", kas viesos ar 1:3 (1:1) piekāpās Austrijas čempionei "Salzburg", bet tas Neapoles komandai netraucēja divu spēļu summā uzvarēt ar 4:3.

Nākamo kārtu sasniedza arī spāņu vienība "Valencia", kas viesos nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Krievijas komandu "Krasnodar", divu maču summā gūstot virsroku ar 3:2.

Tāpat Spānijas un Krievijas komandu duelī uzvarēja "Villarreal", kas mājās ar 2:1 (1:0) pieveica Sanktpēterburgas "Zeņit", divu maču summā uzvarot ar 5:2.

Eiropas pēc spēka otrā klubu turnīra astotniekā iekļuva arī Lisabonas "Benfica", kas pēc pamatlaika ar 1:0 (0:0) uzvarēja Zagrebas "Dinamo", papildlaikā iesita vēl divus vārtus un mačā uzvarēja ar 3:0, bet divu spēļu summā ar 3:1.

Piektdien izlozē tiks noskaidroti ceturtdaļfināla pāri.

UEFA Eiropas līgas fināls notiks 29.maijā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Iepriekšējā sezonā par UEFA Eiropas līgas uzvarētājiem kļuva Spānijas klubs Madrides "Atletico", kas finālā ar 3:0 pārspēja Marseļas "Olympique" no Francijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi