Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Barcelona futbolisti arī bez Mesi Čempionu līgas mačā pārspēj Inter

Arī nespēlējot komandas lielākajai zvaigznei, argentīniešu uzbrucējam Lionelam Mesi, Spānijas futbola grands Barcelona trešdien UEFA Čempionu līgas mačā savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Milānas Inter no Itālijas.

Šīs B grupas spēles rezultātu 32.minūtē atklāja Rafinja, bet spēles 83.minūtē pārsvaru dubultoja Žordi Alva.

Šajā mačā nepiedalījās Barcelona Mesi, kurš ir lauzis roku un spēlēt nevarēs vairākas nedēļas. Trauma viņam liegs piedalīties arī principiālajā Spānijas čempionāta duelī pret Madrides Real.

Pirms tam šīs grupas ietvaros franču vārtsargs Igo Lorī trešdien tika noraidīts no laukuma, kamēr viņa pārstāvētā Anglijas komanda Totenhemas "Hotspur" viesos nospēlēja 2:2 (1:1) ar Eindhovenas PSV no Nīderlandes.

Pirmajā puslaikā abas vienības apmainījās gūtiem vārtiem, bet 55.minūtē Hotspur futbolistus vadībā izvirzīja Herijs Keins.

Anglijas komanda ilgi atradās vadībā, bet 79.minūtē sarkano kartīti par pretinieka klupināšanu saņēma Lorī. Tiesa, mazākumā spēlējošā Hotspur uzvaru tā arī nespēja nosargāt, jo trīs minūtes līdz pamatlaika beigām neizšķirtu panāca Lūks de Jongs.

Pēc pirmā apļa jeb trim kārtām B grupas vadībā ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trīs mačos ir Barcelona, kamēr sešus punktus iekrājusi Inter. Savukārt pa vienam punktam ir Hotspur un PSV.

Tikmēr C grupā no zaudējuma trešdien izglābās Francijas čempione Parīzes Saint-Germain (PSG), kas savā laukumā nospēlēja 2:2 (0:1) ar Itālijas klubu Napoli.

PSG futbolisti 77.minūtē nonāca iedzinējos ar 1:2, kad viesus no Itālijas vadībā izvirzīja Drīss Mertenss, tomēr mājiniekiem bija lemts panākt neizšķirtu, jo 93.minūtē vārtus guva argentīnietis Anhels di Marija.

Otrā šīs grupas mačā Liverpool no Anglijas savu skatītāju priekšā ar 4:0 (2:0) sagrāva Serbijas klubu Belgradas Crvena zvezda.

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus iesita ēģiptietis Mo Salāhs, kamēr pa reizei precīzi bija Sadio Manē un Robērtu Firminu.

C grupā pēc trim kārtām Liverpool kontā ir seši punkti, kamēr piecus punktus iekrājusi Napoli. Ar četriem punktiem seko PSG, bet viens punkts ir Crvena zvezda rēķinā.

Savukārt A grupā pie trešās uzvaras trīs spēlēs tikusi Vācijas komanda Dortmundes Borussia, kas savā laukumā ar 4:0 (1:0) negaidīti pārliecinoši uzveica Madrides Atletico no Spānijas.

Uzvarētāju sastāvā ar diviem precīziem raidījumiem atzīmējās Rafaels Gerreiru.

Tikmēr otrā grupas mačā Tjerī Anrī nesen pārņemtā Francijas komanda Monaco viesos nospēlēja 1:1 (1:1) ar Beļģijas vienību Club Brugge, abām tiekot pie pirmā punkta turnīrā.

Līdz ar to Anrī vēl joprojām nav ticis pie pirmās uzvaras ar Monaco klubu.

Grupas kopvērtējumā maksimāli iespējamos deviņus punktus guvusi Borussia, kamēr seši ir Atletico kontā, bet tabulu ar vienu punktu noslēdz Monaco un Club Brugge.

Visbeidzot D grupā otro uzvaru izcīnījusi Portugāles vienība Porto, kas viesos ar 3:1 (2:1) uzvarēja Maskavas Lokomotiv no Krievijas. Jau spēles desmitajā minūtē mājinieki pamanījās nerealizēt 11 metru soda sitienu, turklāt noslēdzošās 15 minūtes viņi pavadīja mazākumā.

Tikmēr otrā šīs grupas mačā Turcijas klubs Stambulas Galatasaray savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Vācijas vienību Gelzenkirhenes Schalke 04.

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtas pēdējās spēles tiks aizvadītas 11. un 12.decembrī.

Izslēgšanas spēles sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides Real, kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja Liverpool vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi