Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Barcelona otru pilsētas komandu Espanyol nosūta līgu zemāk

Barcelona Spānijas futbola čempionātā saglabāja nelielas cerības uz čempiona titula izcīnīšanu, ar minimālu uzvaru trešdien nosūtot uz otro līgu citu pilsētas komandu Espanyol.

"Barcelona" pieveica "Espanyol" ar 1:0 (0:0).

Vienīgos vārtus mača 56.minūtē guva Luiss Svaress, kurš bija pirmais pie bumbas pēc Lionela Mesi sitiena bloķēšanas.

Pirms tam triju minūšu laikā abas vienības palika desmit vīru sastāvā. Vispirms 50.minūtē "Barcelona" rindās ar rupju spēli izcēlās Ansu Fati, bet drīz vien skaitliskos sastāvus laukumā izlīdzināja "Espanyol" pārstāvošais Pols Losano.

"Dzīve vai nāve" ceturtdienas rītā vēstīja laikraksta "Mundo Deportivo" titullapa. "Barcelona" bija jāuzvar, lai turētu līdzi Madrides "Real", bet "Espanyol" bija nepieciešama uzvara, lai pagarinātu izdzīvošanas centienus.

Uzvara "Barcelona" ļāva līdz punkta deficītam pietuvoties Madrides "Real", kas savu 35.kārtas spēli mājās ar "Alaves" aizvadīs piektdien.

"Mums pašiem jāuzvar nākamās trīs spēles," sacīja Svaress. "Tas, ko dara "Real", ir atkarīgs no viņiem. Ja viņi zaudēs punktus, fantastiski. Mums vienkārši ir jābūt gataviem, ja tā notiks."

"Espanyol" bija jāuzvar, bet tā nebija pārspējusi "Barcelona" līgas spēlē kopš 2009.gada, un "Espanyol" komandas ceturtais treneris šosezon Fransisko Rufete pēc mača pieņēma Mesi līdzjūtību.

Savukārt "Espanyol", kas ar 24 punktiem 35 spēlēs ieņem pēdējo 20.vietu līgā, ar trim atlikušām spēlēm vairs nevar pacelties augstāk par 18.vietu, izkrītot uz otro līgu.

"Espanyol" vienības atbalstītāji šonedēļ jau pauda dusmas pēc "apkaunojošās sezonas" "Chinese Rastar Group" vadībā, kas 2016.gadā pārņēma kluba akciju vairākuma kontroli.

Tikai "Barcelona", Madrides "Real" un Bilbao "Athletic" ir pavadījušas vairāk sezonu augstākajā līgā nekā "Espanyol", kurai pēc 26 gadiem "La Liga" tagad būs jācīnās līgu zemāk.

"Mēs lūdzam piedošanu no mūsu faniem," pēc mača sacīja "Espanyol" aizsargs Havi Lopess.

"Mēs zinām, ka šie ir smagi brīži ne tikai mums, bet arī mūsu līdzjutējiem. Šajā sezonā nekas nav noticis pareizi. Tā ir mūsu vaina, un mēs esam apņēmušies atgriezties līgā stiprāki," viņš piebilda.

Citā spēlē cīņā par piekto vietu turnīra tabulā un labākām izredzēm uz dalību Eiropas kausos nākamajā sezonā  "Getafe" savā laukumā piekāpās "Villarreal" ar 1:3 (0:0).

Ar 11 metru soda sitienu 66.minūtē viesus vadībā izvirzīja Santi Kasorla. 80.minūtē Ugo Duro rezultātu izlīdzināja, taču viesi guva vēl divus vārtus. Savu otro "pendeli" spēlē 86.minūtē realizēja Kasorla, bet kompensācijas laika trešajā minūtē viesu uzvaru nostiprināja Rubens Penja.

Asumos kompensācijas laika septītajā minūtē sarkano kartīti savā priekšā ieraudzīja trīs mājinieku un viens viesu spēlētājs.

Pēc trešdienas spēlēm abām komandām turnīra tabula dod iespēju nākamsezon spēlēt Eiropas līgas grupu turnīrā.

Trešajā mačā turnīra tabulas vidusdaļas vienību cīņā Seviljas "Real Betis" pieveica "Osasuna" ar 3:0 (2:0).

Mačā, kurā viesi nopelnīja piecas dzeltenās kartītes, ar precīzu sitienu mājinieku rindās izcēlās Gvido Rodrigess, Alfonso Pedrasa un Karless Alena.

Jau ziņots, ka otrdien trešās pozīcijas īpašniece Madrides "Atletico" viesos nospēlēja 1:1 (1:0) ar Vigo "Celta".

Pirms tam "Valencia" mājās ar 2:1 (1:0) pārspēja Valjadolidas "Real". "Sikspārņiem" uzvaras vārtus pamatlaika priekšpēdējā minūtē guva 19 gadus vecais Dienvidkorejas pussargs Kanjins Lī, kurš izcēlās ar skaistu sitienu ārpus soda laukuma robežām.

Turnīra vadībā ar 77 punktiem 34 spēlēs ir Madrides "Real", kas par punktu apsteidz savu tuvāko sekotāju "Barcelona", kam ir spēle vairāk. Ar 63 punktiem 35 mačos trešo pozīciju ieņem "Atletico", tālāk ar 60 un 54 punktiem attiecīgi seko "Sevilla" (34 spēlēs) un "Villarreal" (35 dueļos), bet vadošo sešinieku ar 53 punktiem 35 cīņās noslēdz "Getafe", kas par diviem punktiem apsteidz Sansevastjanas "Real Sociedad", kam ir mačs rezervē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi