Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Barcelona uzvar Porto un pievienojas izslēgšanas turnīra dalībniecēm

Spānijas futbola klubs Barcelona otrdien izcīnīja uzvaru UEFA Čempionu līgas piektās kārtas mačā un pievienojās izslēgšanas turnīra dalībniekiem.

Barselonieši mājās ar rezultātu 2:1 (1:1) bija pārāki pār "Porto" vienību.

Spēles 30.minūtē brazīlietis Eduardu Kosa jeb Pepē bija pirmais pie Injaki Penjas atsistās bumbas un panāca 1:0 "Porto" labā, taču divas minūtes vēlāk Žuāu Kansēlu, apspēlējot pretinieku soda laukumā, ar precīzu sitienu izlīdzināja rezultātu.

Spēles 57.minūtē Žuāu Fēlikss ar sitienu no apmēram deviņiem metriem panāca 2:1 "Barcelona" labā.

Otrā šīs grupas spēlē Doneckas "Šahtar" Hamburgā ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Antwerp". Vienīgie vārti tika gūti 12.minūtē, kad pēc soda sitiena precīzu raidījumu ar galvu izpildīja Mikola Matvijenko.

H apakšgrupā pirmā ar 12 punktiem piecās spēlēs ir "Barcelona", pa deviņiem punktiem sakrājušas "Porto" un "Šahtar", bet debitante "Antwerp" joprojām ir tukšā.

Dortmundes "Borussia" futbolisti otrdien svinēja uzvaru UEFA Čempionu līgas piektās kārtas spēlē, nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

"Borussia" viesos ar rezultātu 3:1 (1:1) pārspēja "AC Milan" vienību.

Jau mača ievadā pēc spēles ar roku soda laukumā uz viesu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Sestajā minūtē "pendeli" izpildīja Olivjē Žirū, taču Gregors Kobels bumbu atvairīja. Nedaudz vēlāk Dāvide Kalabrija pārkāpa noteikumus soda laukumā, desmitajā minūtē Marko Roisam savu "pendeli" realizējot - 1:0 "Borussia" labā.

Tomēr arī milānieši guva vārtus, 37.minūtē pēc Kalabrijas piespēles Samuelam Čukvuezem apspēlējot vairākus dortmundiešus un izdarot sitienu no asa leņķa.

Dortmundieši priekšā atgriezās 59.minūtē, kad precīzu sitienu izdarīja Džeimijs Baino-Gitenss. Divu vārtu pārsvaru Vācijas vicečempioniem nodrošināja Karims Adejemi, kurš izcēlās ar raidījumu no soda laukuma robežas.

Otrā grupas spēlē Parīzes "Saint-Germain" mājās izrāva neizšķirtu 1:1 (0:1) pret Ņūkāslas "United".

Spēles 25.minūtē pēc Migela Almirona sitiena pirmais pie atlēkušās bumbas bija Aleksanders Īsaks, kurš panāca 1:0 Ņūkāslas komandas labā.

Otrā puslaika kompensācijas laikā tika konstatēta spēle ar roku "United" soda laukumā un pieliktā laika astotajā minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Kilians Mbapē.

F apakšgrupā Dortmundes komandai ir desmit punkti piecās spēlēs, septiņus punktus guvuši parīzieši, bet pa pieciem - Ņūkāslas un Milānas futbolisti.

Arī Spānijas futbola komanda Madrides "Atletico" un Itālijas vienība Romas "Lazio" otrdien nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā.

"Atletico" viesos ar rezultātu 3:1 (1:0) uzvarēja Roterdamas "Feyenoord".

Spēles 14.minūtē pēc Markusa Jorentes centrējuma soda laukumā bumbu savos vārtos iesita Lutsharels Gērtreida, kurš panāca 1:0 viesu labā. Madridieši vadībā nostiprinājās 57.minūtē, kad pēc piespēles soda laukumā, sitot bumbu ar augstu trajektoriju, vārtus guva Mario Ermoso.

"Feyenoord" pretinieku pārsvaru samazināja 77.minūtē, pēc stūra sitiena precīzi ar galvu sitot Matsam Vīferam. Tiesa, četras minūtes vēlāk pēc soda sitiena Santjago Himeness ieraidīja bumbu savos vārtos un rezultāts kļuva 3:1 madridiešu labā.

Otrā grupas spēlē Romas "Lazio" mājās ar 2:0 (0:0) uzarēja Glāzgovas "Celtic", abus vārtus gūstot Čiro Immobilem.

Vispirms itālis 82.minūtē bija precīzs no vārtu priekšas, bet trīs minūtes vēlāk viņš saņēma Gustava Īzaksena piespēli, apmānīja pretspēlētāju un sita bumbu mērķī.

E apakšgrupā pirms pēdējās kārtas "Atletico" ir 11 punkti, "Lazio" guvusi desmit punktus, "Feyenoord" iekrājusi sešus un "Celtic" - vienu.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas futbolā uzvarētāja Mančestras "City" otrdien piektās kārtas spēlē mājās atspēlēja divu vārtu deficītu un izrāva uzvaru 3:2 (0:2) pār "Leipzig".

Mančestras futbolisti apakšgrupā uzvarējuši visās piecās spēlēs un, tāpat kā "Leipzig", jau bija nodrošinājuši vietu izslēgšanas turnīrā.

Pirmie vārtus guva Leipcigas futbolisti pēc tam, kad 13.minūtē vārtsargs Janis Blasvihs tālu ieraidīja bumbu spēlē, ko uztvēra Luī Opendā, beļģim netraucētam izmantojot savu iespēju. Spēles 34.minūtē pēc vēl vienas mājinieku zaudētas bumbas aizsardzībā Opendā atkal bija izdevība izgājienā un viņš nostiprināja "Leipzig" vadību.

Otrajā puslaikā pēc nospēlētām desmit minūtēm teicamā pozīcijā tika Ērlings Holanns, kurš vienus vārtus atguva. Puslaika vidū, 70.minūtē, 2:2 panāca Fils Foudens, kurš teicami uztvēra kādreizējā Leipcigas futbolista Joško Gvardiola piespēli un raidīja bumbu tīklā.

Spēles 76.minūtē bumbu vārtos iesita nule kā uz maiņu nākušais Fabiu Karvaļu, taču aizmugures situācijas dēļ Leipcigas komanda neatguva vadību.

Turpretī "City" savu iespēju izmantoja, 87.minūtē pēc Foudena piespēles uzvaras vārtus gūstot Huljanam Alvaresam.

Otrā grupas spēlē Bernes "Young Boys" mājās ar 2:0 (2:0) pārspēja Belgradas "Crvena Zvezda".

Bernes futbolisti vadībā izvirzījās astotajā minūtē, kad pēc stūra sitiena bumbu savos vārtos ieraidīja Kosta Nedeļkovičs. Vadību mājinieki nostiprināja 29.minūtē, Levinam Blūmam izpildot sitienu no distances soda laukumā.

G apakšgrupā piecās spēlēs maksimālos 15 punktus iekrājusi Mančestras komanda, deviņi punkti ir Leipcigas klubam, četri - Bernes vienībai, bet viens - Belgradas futbolistiem.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā. Čempionu līgas fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi