Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Chelsea Eiropas līgas finālā sagrauj citu Londonas vienību Arsenal

Anglijas futbola premjerlīgas komanda Londonas Chelsea trešdien Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku triumfēja UEFA Eiropas līgas turnīrā.

Mauricio Sarri  vadītā "Chelsea" divu Londonas komandu duelī ar 4:1 (0:0) pārspēja "Arsenal" vienību.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un piespēli izcēlās Edens Azārs, kuram šis mačs, visticamāk, bija pēdējais "Chelsea" kreklā.

Pirmajā puslaikā labākas iespējas atklāt rezultātu bija "Arsenal" komandai, taču Pjērs Emeriks Obamejengs sita garām vārtiem, bet Granits Džaka trāpīja pa pārliktni. Turklāt "lielgabalniekiem" bija iespēja tikt pie 11 metru soda sitiena, taču pēc Aleksandrs Lakazeta kritiena soda laukumā tiesneša svilpe klusēja.

Sešas minūtes pirms puslaika beigām pret savu bijušo komandu varēja izcelties "Chelsea" franču uzbrucējs Olivjē Žirū, taču viņa sisto bumbu atvairīja Peters Čehs. Tiesa, jau otrā puslaika sākuma, 49.minūtē Žirū pēc Emersona piespēles ar galvu pārvirzīja bumbu vārtos un panāca 1:0. Žirū ar 11 vārtiem ir šīs sezonas Eiropas līgas rezultatīvākais futbolists.

Mača 60.minūtē "Chelsea" dubultoja savu pārsvaru, pēc Azāra piespēles no soda laukuma robežas precīzi sitot Pedro. Piecas minūtes vēlāk Einslijs Meitlends-Nailss soda laukumā nogāza Žirū un uz "Arsenal" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Azārs "pendeli" realizēja, sarūpējot pretiniekiem nākamo triecienu.

Četras minūtes vēlāk tikko uz maiņu nākušais Alekss Aivobi ar tālu sitienu vienus vārtus atguva un saglabāja "Arsenal" komandai nelielas cerības uz atspēlēšanos. Tiesa, pēc trim minūtēm Azārs tās dzēsa, pēc veiksmīgas saspēles ar Žirū no padsmit metriem triecot bumbu tīklā. Atlikušajās 20 minūtēs "Chelsea" komandai bija iespējas gūt arī piektos vārtus, bet pretiniekiem samazināt pārsvaru, taču abas komandas savas izdevības neizmantoja.

"Chelsea" par UEFA Eiropas līgas čempioni kļuva arī 2013.gadā - vien gadu pēc triumfa UEFA Čempionu līgā, kamēr "Arsenal" šo trofeju nav ieguvusi vēl ne reizi.

Šīs spēles uzvarētāja iegūst tiesības startēt nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā, lai gan "Chelsea" šādu iespēju nodrošinājusi jau pēc Anglijas premjerlīgas sezonas, kur tā bija trešā.

Šī gada UEFA Eiropas līgas fināls notika Baku pilsētas Olimpiskajā stadionā, kas spēj uzņemt 68 700 līdzjutēju, turklāt tas uzņems trīs mačus arī 2020.gada Eiropas čempionātā. Stadions savas durvis vēra 2015.gadā. Šī bija pirmā reize, kad kāds no UEFA turnīru tituliem tika izcīnīts Azerbaidžānā. Pēc vietējā laika šodienas spēle sākās vien plkst.23, turklāt "pendeļu" gadījumā cīņa varēja ievilkties pat līdz plkst.2.

Ja stadions šovakar būtu piepildīts, tiktu uzstādīts turnīra fināla apmeklētības rekords, jo 1999.gadā Maskavā izšķirošo cīņu starp Itālijas klubu "Parma" un Marseļas "Olympique" klātienē noraudzījās 62 000 cilvēku. Tiesa, trešdienas mačs bija trūcīgi apmeklēts.

Izšķirošā mača norises vieta izraisīja plašas diskusijas, jo abu klubu līdzjutējiem ir problemātiski nokļūt Azerbaidžānā, turklāt tas arī nav no lētākajiem priekiem. Turklāt politisku iemeslu dēļ "Arsenal" komandas sastāvā šodien nespēlēja pazīstamais armēņu pussargs Henrihs Mhitarjans. Viņš nav devies uz Baku, jo Kalnu Karabahas konflikta dēļ Armēnijas pilsoņiem liegts ieceļot Azerbaidžānā, lai gan iepriekš ir bijuši izņēmumi attiecībā uz profesionāliem sportistiem. Arī šoreiz valdība bija gatava veikt izņēmumu, tomēr futbolists no šādas iespējas atteicās.

Abas komandas Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) rīkotajās sacensībās savā starpā līdz šim vienīgo reizi bija tikušās 2004.gadā UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, kad divu maču summā ar 3:2 uzvarēja "Chelsea". Savukārt šosezon Anglijas premjerlīgā divos savstarpējos mačos vienības dalīja uzvaras uz pusēm.

Trešdien arī bija pirmā reize UEFA Eiropas līgas vēsturē, kad kādā no spēlēm tika izmantota video atkārtojuma sistēma (VAR).

Zīmīgi, ka arī UEFA Čempionu līgā būs divu Anglijas klubu savstarpējs duelis - "Liverpool" spēkosies pret Totenhemas "Hotspur".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi