Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jelgava futbolisti svin uzvaru pār čempioni Riga

Vārtus kompensācijas laika beigās gūstot Ņikitam Ivanovam, Jelgavas komanda trešdien svinēja dramatisku uzvaru Optibet Latvijas futbola virslīgas mačā.

Jelgavnieki viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja vairāk nekā puslaiku mazākumā spēlējušo Latvijas čempioni Riga.

Zemgales klubs pēc panākuma pameta virslīgas pēdējo vietu, kuru tagad ieņem Metta komanda.

Spēles ievadā Riga centās izdarīti spiedienu uz Jelgavas komandu, taču zemgalieši veiksmīgi neitralizēja pretinieku uzbrukumus. Bīstamākā epizode pirmajā puslaikā bija 30.minūtē, kad viesus no vārtu zaudējuma glāba Vladislavs Kurakins. Puslaika turpinājumā, 37.minūtē rīdzinieki palika mazākumā, jo otru dzelteno kartīti nopelnīja aizsargs Vladislavs Gabovs, kuram šī bija pirmā virslīgas spēle kopš marta beigām.

Spēlēšana vairākuma deva jelgavniekiem vairāk iespējas uzbrukumiem. Pirmo bīstamo epizodi viesi pie Riga vārtiem sarūpēja 58.minūtē, kad pēc Renāra Rodes sitiena Roberts Ozols knapi noturēja bumbu uz vārtu līnijas. Mača turpinājumā cīņa saasinājās, turklāt Riga komandai arī mazākumā bija iespējas, vienā no tām Denisam Rakelam krietni pārturot bumbu un izšķērdējot labu uzbrukumu.

Mača pēdējā nogrieznī Jelgava kontrolēja bumbu, kas deva augļus. Spēles kompensācijas laika otrajā minūtē Ivanovs pēc centrējuma ar galvu trāpīja bumbu vārtu stūrī, atnesdams Jelgavai otro uzvaru pēc kārtas.

Zīmīga šī uzvara bija arī jelgavnieku stūrmanim Oļegam Kuberavam - baltkrievu speciālists sezonas sākumā tika atbrīvots tieši no Riga galvenā trenera amata.

Pirmajā šo komandu tikšanās reizē šosezon Riga viesos uzvarēja ar 1:0, bet pēc tam galvaspilsētā vienības spēlēja neizšķirti 1:1.

Šobrīd labākā formā atrodas rīdzinieki, kuri bija guvuši trīs uzvaras pēc kārtas, kas ļāvis pārņemt vadību kopvērtējumā, bet Jelgava pirms tam bija virslīgas pēdējā vietā, tomēr iepriekšējā kārtā tā pārtrauca četru zaudējumu sēriju, ar 2:0 apspēlējot Daugavpili.

Vēl trešdien Daugavpils savā laukumā nospēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Metta komandu.

Mājinieki spēles otrajā desmitminūtē izpildīja vairākus stūra sitienus pie pretinieku vārtiem, pēc viena no tiem tikai Dāvim Ošam glābjot Metta komandu no nonākšanas iedzinējos. Puslaika otrajā pusē, spēles 34.minūtē Vugars Askerovs pēc tālas piespēles raidīja bumbu nedaudz viesu vārtiem, šoreiz jau veiksmei glābjot rīdziniekus.

Otrā puslaika sākumā, 54.minūtē mājinieki nopelnīja tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu. Tiesa, Askerova raidītā bumba trāpīja pa vārtu pārliktni un vēlāk tika izraidīta no soda laukuma. Turpinājumā arī viesiem bija pāris iespējas gūt vārtus, taču tās palika neizmantotas.

Tuvojoties pamatlaika beigām, spēle pie abiem vārtiem saasinājās. Tuvāk uzvarai bija Rīgas futbolisti, bet Daugavpils vārtsargs Danilo Kučers ar komandas biedriem noturēja savu cietoksni neiekarotu.

Vienības savā starpā šosezon iepriekš tikušās divas reizes un abos gadījumos uzvaras ar 1:0 guva Daugavpils komanda. Tiesa, abi šodienas pretinieki tabulā atrodas līdzās, un uzvara Metta vienībai būtu ļāvusi panākt vadošo septītnieku.

Rīgas komandai arī pēdējā laikā veicies labāk, jo tā guvusi uzvaras pār Jelgavu un Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola, kamēr Daugavpilij pēdējos septiņos mačos nācies piedzīvot piecus zaudējumus, kas vismaz pagaidām licis zaudēt savas augstās pozīcijas kopvērtējumā un ieņemt septīto vietu.

Šīs kārtas izspēle tika iesākta otrdien, kad Ventspils savā laukumā nospēlēja 2:2 ar Jūrmalas Spartaku, bet Liepāja viesos mača izskaņā ar 2:1 pieveica RFS. Šo kārtu tikmēr izlaiž Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola (ViA).

Ar 34 punktiem 17 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir Riga komanda, kurai ar 31 punktu 17 cīņās seko RFS. Trešā ar 26 punktiem ir Spartaks komanda, bet tālāk ar 24 punktiem 16 spēlēs ir Valmiera Glass/ViA. Piektajā vietā ar 23 punktiem 17 mačos ir Liepāja, kas par diviem punktiem apsteidz Ventspili. Septītā ar 20 punktiem ir 17 mačus aizvadījusī Daugavpils, tālāk ar 19 punktiem 17 dueļos seko Jelgava, bet pēdējā ar 17 punktiem 17 cīņās ir Metta.

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa Optibet. Jaunais sadarbības līgums starp biedrību Latvijas Futbola virslīga un Optibet Sporta bārs noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar Best4Sport TV kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā Sportacentrs.com TV un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva Riga komanda, aiz sevis atstājot Ventspils vienību, bet trešā bija RFS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi