Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jelgava pārspēj Ventspils futbolistus, pakāpjoties par četrām vietām turnīra tabulā

Futbola klubs Jelgava ceturtdien Optibet virslīgas sestās kārtas spēlē ar minimālu panākumu pār Ventspils komandu astoto vietu turnīra tabulā nomainīja pret ceturto.

"Jelgava" uzvarēja "Ventspili" ar 1:0 (1:0) un tagad turnīra tabulā ir tieši aiz ventspilniekiem, kuriem ir punkts vairāk.

Jau otrajā minūtē šīs dienas gaviļniekam Vladislavam Kurakinam, kurš svinēja 24.dzimšanas dienu, nācās glābt mājiniekus no vārtu zaudējuma pēc Jevgeņija Kozlova sitiena ar galvu no tuva attāluma. Arī turpmāk neliels pārsvars bija viesiem, tomēr savu iespēju izmantoja "Jelgava".

16.minūtē neviena nepieskatīts stūra sitiena izspēlē visaugstāk izlēca Ņikita Ivanovs, no tuvas distances ar galvu panākot 1:0 mājinieku labā.

21.minūtē rezultāts varēja kļūt 2:0, taču pēc Jurija Zaharkiva gūtajiem vārtiem tiesnesis fiksēja aizmugures stāvokli.

24.minūtē pretuzbrukumā pēc Zaharkiva piespēles jau Jevgeņijs Kazačoks pret savu bijušo komandu varēja izcelties, bumbu viesiem novirzot uz stūra sitienu.

51.minūtē diskutablā situācijā sitiena laikā krita Jevgeņijs Kozlovs, taču tiesneša svilpe klusēja. 60.minūtē jau Kazačoks lika pasvīst viesu vārtsargam Delem Alampasu.

68.minūtē vārtu pārliktnis glāba mājiniekus no vārtu zaudējuma, kad pēc Kristiana Kjagbaras sitiena bumba vispirms atsitās pret Daniela Baloža kāju.

77.minūtē jau labs vārtu gūšanas moments bija mājiniekiem, taču pirmo sitienu atvairīja vārtsargs, bet otrais lidoja garām vārtiem.

Pēdējās minūtēs ventspilnieki mēģināja rezultātu izlīdzināt, līdz laukuma centra līnijai devās arī vārtsargs Alampasu, taču jelgavnieki uzvaru nosargāja un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Citā kārtas spēlē trešdien "Valmiera" viesos ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Liepāju", kas neveiksmi cieta jau ceturto spēli pēc kārtas.

Otrdien Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Tukums 2000"/TSS komandu. Virslīgas debitantiem tukumniekiem šis bija pirmais punkts Latvijas augstākajā līgā.

Ceturtdien RFS viesos ar 3:2 (2:0) izcīnīja savu sesto uzvaru, pārspējot "Daugavpili", kamēr "Riga" ar 2:0 (1:0) pieveica "Metta".

Virslīgas līderpozīcijā ar 18 punktiem ir RFS, bet par trim mazāk ir "Riga". Ar desmit punktiem seko "Ventspils", bet "Jelgavai" tagad ir deviņi punkti. Vēl par punktu mazāk ir Jūrmalas "Spartakam" un "Valmierai", bet pa sešiem punktiem iekrājusi "Liepāja", "Daugavpils" un "Metta" komandas. "Tukums 2000"/TSS sešos dueļos ticis pie punkta.

Jau ziņots, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde, ņemot vērā esošo situāciju Latvijas teritorijā saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, pieņēmusi lēmumu no 1.jūlija atcelt ierobežojumu skatītājiem pašmāju futbola sacensībās atrasties tribīnēs. No pagājušās nedēļas virslīgas un citās LFF organizētajās sacensībās ir atļauta skatītāju klātbūtne, izdarot attiecīgos grozījumus LFF organizēto sacensību sanitārajā protokolā.

Dalību Eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto Eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem).

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās, un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Jau otro sezonu turnīra ģenerālsponsors ir uzņēmumu grupa "Optibet".

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi