Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jelgavas futbolisti arī savā laukumā atzīst Norvēģijas granda Rosenborg pārākumu

Šīgada Latvijas kausa ieguvēja futbolā Jelgava ceturtdien izstājās no UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra, arī pirmās kārtas atbildes spēlē atzīstot pazīstamās Norvēģijas vienības Tronheimas Rosenborg pārākumu.

Savā laukumā notikušajā spēlē jelgavnieki piedzīvoja zaudējumu ar 0:2 (0:1), divu maču summā ciešot sagrāvi ar 0:6.

Lai arī viesi visas spēles garumā pārliecinoši kontrolēja laukumā notiekošo, Jelgavas vārtu rāmī bumba lidoja vien četras reizes. Vispirms 30.minūtē izcēlās Mike Jensens, bet 73.minūtē 2:0 panāca Mikels Diskeruds, kurš šovasar bija ASV izlases pieteikumā dalībai Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā. Visas spēles garumā mājinieki tā arī neveica nevienu precīzu sitienu pa Rosenborg vārtiem, izdarot divus neprecīzus raidījumus.

Jelgavai šajā kārtā tika ielozēta pēc ranga pati spēcīgākā komanda. Rosenborg futbolisti Norvēģijas čempionātā uzvarējuši 22 reizes, bet pērn palika otrajā vietā, par vienu punktu piekāpjoties Drammenes Stromsgodset.

Šajā sezonā Rosenborg ar 26 punktiem 14 mačos ieņem trešo vietu, bet Pasaules kausā piedalījās divi tās futbolisti - ļoti sekmīgu sniegumu rādījušajā Kostarikas izlasē pamatsastāva aizsargs ir Kristiāns Gamvoa, bet ASV izlasē cīnījās pussargs Diskeruds.

Pagājušajā sezonā Rosenborg UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā divu spēļu summā zaudēja Skotijas vienībai Pērtas St.Johnstone.

Tikmēr Jelgava UEFA Eiropas līgā spēlēja otro reizi vēsturē. Debijas reizē tā 2010.gadā cienīgā cīņā piekāpās citai Norvēģijas vienībai Molde. Latvijas čempionātā Jelgava ar 35 punktiem 20 ieņem ceturto vietu. Zemgales vienība nav zaudējusi jau desmit virslīgas cīņās pēc kārtas, iepriekšējo neveiksmi ciešot 14.maijā.

Pateicoties Rosenborg spēkam, Jelgavas pāris otrajā kārtā jau bija izlikto duetu vidū, un tā uzvarētāji - Tronheimas kluba pārstāvji - nākamajā posmā sacentīsies ar Lietuvas kausa finālistiem Gargždu Banga vai Īrijas kausa ieguvējiem Slaigo Rovers.

Kā ziņots, pirms tam ceturtdien pagājušās sezonas Latvijas trešais spēcīgākais klubs Rīgas Daugava arī nespēja pārvarēt UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu. Slokas stadionā notikušajā spēlē Daugava cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar pagājušās sezonas Fēru salu čempionāta sestās vietas ieguvēju Leirvīkas Vikingur Gota, divu maču summā piedzīvojot zaudējumu ar 2:3.

Daugavpils klubs bija vienīgais no Latvijas pārstāvjiem, kas bija saglabājis reālas izredzes iekļūt nākamajā atlases kārtā.

Citviet ceturtdien Eirokausos debitējusī Rīgas Daugava savā laukumā tiksies ar labi zināmo Skotijas komandu Aberdeen, kurai pirms nedēļas viesos piekāpās ar 0:5.

UEFA Eiropas līgas pamatturnīram automātiski kvalificējušās vien septiņas komandas, bet visas pārējās tiks noskaidrotas četrās kvalifikācijas kārtās.

Sacensību fināls 2015.gada 27.maijā notiks Varšavā.

Tikmēr Latvijas čempionvienība Ventspils šosezon piedalīsies UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā, otrajā kārtā sacenšoties ar Zviedrijas spēcīgāko komandu Malme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi