Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jelgavas futbolisti uzvar Ventspili un saasina cīņu par pirmo trijnieku

"Jelgava" komanda sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta mačā savā laukumā ar 2:0 (2:0) pieveica kopvērtējuma vicelīderi "Ventspili", saasinot cīņu par kopvērtējuma pirmo trijnieku.

Šīs spēles rezultātu jau piektajā minūtē atklāja jelgavnieku futbolists Boriss Bogdaškins, turklāt jau pēc deviņām minūtēm Gļebs Kļuškins dubultoja mājinieku pārsvaru.

"Ventspils" futbolisti no šāda spēles sākuma tā arī neatguvās, turklāt "Jelgava" aizsardzībā spēlēja ļoti organizēti un tikpat kā vispār nepieļāva kļūdas. Mača otrajā puslaikā viesiem no Kurzemes tā arī neizdevās radīt labas vārtu gūšanas iespējas, kas jelgavniekiem ļāva nosargāt svarīgu uzvaru.

Šajā spēlē "Ventspilij" nevarēja palīdzēt pussargs Vitālijs Rečickis un aizsargs Ņikita Koļesovs, kuri izcieš attiecīgi trīs un vienas spēles diskvalifikāciju. Savukārt "Jelgavas" sastāvā šī paša iemesla dēļ nevarēja spēlēt pussargs Andrejs Kovaļovs.

Ar 11 gūtiem vārtiem virslīgas snaiperu saraksta galvgalī atrodas ventspilnieks Ģirts Karlsons, kurš šonedēļ vēl uz diviem gadiem pagarināja līgumu ar klubu.

Pirmajā aplī ar 1:0 uzvarēja "Ventspils", bet otrajā aplī septiņi vārtu cīņā panākumu ar 4:3 guva jelgavnieki.

Sauļus Širmeļa vadībā jelgavnieki astoņās virslīgas spēlēs izcīnījuši sešas uzvaras, vienu reizi cīnījušies neizšķirti un piedzīvojuši vienu zaudējumu. Zīmīgi, ka 2003.gadā tieši lietuviešu speciālists bija tas, kurš "Ventspils" komandas galvenā trenera amatā nomainīja tās pašreizējo vadītāju Polu Ešvortu.

Tikmēr vēl sestdien virslīgas pastarīte "Daugavpils" savā laukumā nospēlēja 2:2 (2:0) ar turnīra jaunpienācēju "Riga".

Mača pirmajā puslaikā Latgales klubs izvirzījās vadībā ar 2:0, kad pa vārtiem guva baltkrievu uzrucējs Sjarhejs Krots un Dmitrijs Klimaševičs. Tomēr tik ļoti svarīgos trīs punktus "Daugavpilij" nosargāt neizdevās, jo otrajā puslaikā "Riga" atbildēja ar diviem precīziem sitieniem Ērika Puncuļa un Josukes Saito izpildījumā.

Daugavpils futbolisti patlaban cīnās par neizkrišanu no virslīgas, no septītajā vietā esošās "Metta"/Latvijas Universitātes atpaliekot 12 punktus. Tikmēr "Riga" atrodas sestajā vietā, priekšā esošajai RFS zaudējot divus punktus.

"Riga" komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt Latvijas valstsvienības pussargs Oļegs Laizāns, kurš iekrājis četras dzeltenās kartītes pēc kārtas un saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju.

Pirmo divu apļu abās spēlēs uzvaru ar 2:0 svinēja "Riga" futbolisti.

Virslīgas 19.kārtas pirmās spēles tika aizvadītas piektdien, kad "Spartaks" ar 3:1 uzvarēja "Metta"/LU, bet pērnās sezonas čempione "Liepāja" izlaida uzvaru un nospēlēja neizšķirti 1:1 ar RFS.

Nākamie mači virslīgā tiks aizvadīti jau trešdien, kad norisināsies Eirokausu dēļ pārceltās 13.kārtas spēles.

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 41 punkts 18 mačos, par astoņiem punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet par 11 - valsts čempionus no "Liepājas".

Pie 29 punktiem tikusi "Jelgava", RFS ar 23 punktiem ir piektā, bet tai ar 21 punktu seko "Riga". Tikmēr septīto vietu ar 18 punktiem ieņem "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar sešiem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi