Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Liepāja viesos uzvar Hacken komandu, taču izstājas no UEFA Eiropas līgas

Latvijas futbola klubs Liepāja ceturtdien viesos Gēteborgā UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas atbildes spēlē ar 2:1 (1:1) uzvarēja Zviedrijas klubu Hacken, taču zaudēja divu spēļu summā un izstājās no tālākās dalības turnīrā.

Liepāja pirms nedēļas savās mājās zaudēja ar 0:3, visus vārtus ielaižot mača beigās, bet divu spēļu summā zaudēja ar 2:4.

Hacken UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrajā kārtā līdz ar to tiksies pret spēcīgo Vācijas futbola bundeslīgas klubu Leipzig.

Liepājniekiem vārtus guva Sadī Gejē, kurš izcēlās spēles 10.minūtē, kā arī Ģirts Karlsons, kurš 85.minūtē guva uzvaras vārtus, kamēr Hacken rindās precīzs 42.minūtē bija Nasiru Mohameds.

Spēle bija ļoti līdzīga un skatāma, jo abas komandas izdarīja pa sešiem sitieniem vārtu rāmī, nedaudz labākiem esot liepājniekiem, kas gan viņiem nediva gandarījumu divu spēļu summā.

Liepājas komandas pretiniece Hacken pašlaik Zviedrijas čempionātā ar 18 punktiem 13 spēlēs atrodas devītajā vietā, bet pagājušajā sezonā šis klubs izcīnīja ceturto pozīciju, tiekot pie iespējas startēt Eirokausos.

Vēl 2012.gadā Hacken kļuva par Zviedrijas čempioni, kas šai komandai ir vienīgais valsts čempiontituls. Iepriekš šī vienība arī startējusi Eirokausos, turklāt pirms četriem gadiem aizcīnījās līdz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajai kārtai, kur gan piekāpās Šveices klubam Thun.

Hacken pirms šīs spēles svētdien ar 1:2 vietējā čempionātā zaudēja Norrkoping futbolistiem.

Pagājušajā sezonā Liepājas komanda UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā aizkļuva līdz otrajai kārtai, kur divu spēļu summā piekāpās Lietuvas klubam Marijampoles Sūduva.

Liepājai Eirokausos ir jāspēlē bez sava ģenerālsponsora Mogo nosaukumā. Līdzīgu praksi klubs piekopa jau pērn.

Šosezon Latvijas futbola virslīgā kopvērtējuma galvgalī ar 34 punktiem 13 spēlēs ir RFS, bet 28 punkti 14 mačos ir Riga vienībai. No tās par trīs punktiem atpaliek 13 mačus aizvadījusī Liepāja/Mogo, kamēr pirmajam trijniekam ar 25 punktiem 14 dueļos seko Ventspils, bet 23 punkti tikpat cīņās ir Jūrmalas Spartakam.

Vēl 14 punktus iekrājusi Jelgava. Četri punkti ir Metta/LU kontā, kamēr Valmiera Glass/ViA rēķinā ir divi punkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi