Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Liepājas futbolisti Kurzemes derbijā sagrauj Ventspili

Liepājas komanda ceturtdien Optibet Latvijas futbola virslīgas 18.kārtas ievadā Kurzemes derbijā savā laukumā ar 4:0 (3:0) sagrāva Ventspili.

Jau pirmajā puslaikā ar trim vārtiem jeb "hat-trick" šajā mačā izcēlās nigēriešu pussargs Ričards Fraidejs.

Liepāja maču uzsāka ar diezgan ievērojamu pārsvaru, kas diezgan ātri vainagojās panākumiem, jo Fraidejs rezultātu atklāja jau trešajā minūtē, bet 26.minūtē pēc viņa sitiena rezultāts kļuva jau 2:0. Ventspils demonstrēja ļoti pieticīgu sniegumu, nespējot tikt līdzi pretiniekiem, turklāt 34.minūtē Fraidejs panāca jau 3:0, tādējādi noformēdams sev "hat-trick".

Otrais puslaiks Ventspilij arī sākās kā auksta duša, jo cīņas 49.minūtē bijušais ventspilnieku futbolists Amansiu Fortešs guva mājinieku ceturtos vārtus, padarīdams rezultāta starpību graujošu. Tiesa, cīņas otrajā pusē laukumā bija vērojams gana līdzvērtīgs futbols, jo pāris izdevības izveidoja arī Ventspils, bet rezultāts turpinājumā gan vairs nemainījās.

Latvijas čempionāta vēsturē šis bija jau 87.Kurzemes derbijs. Līdz šim labāk klājies Liepājas pilsētas komandām, kas guvušas 32 uzvaras, bet Ventspils kontā ir 27 panākumi. Vēl 28 reizes spēles noslēgušās neizšķirti.

Liepājniekiem pēc Aleksandra Starkova stāšanās pie komandas stūres bija trīs uzvaru sērija, taču jūnijā tika piedzīvoti divi zaudējumi pēc kārtas, kā rezultātā neizdevās izkļūt no turnīra tabulas lejasdaļas. Tikmēr Ventspils jūniju noslēdza ar divām uzvarām pēc kārtas, bet no izlašu pārtraukuma atgriezās ar smagu zaudējumu 1:4 pret RFS.

Blāvā snieguma dēļ abas komandas jau šosezon piedzīvojušas treneru maiņas. Zīmīgi, ka Ventspils tagadējais galvenais treneris Igors Kļosovs savulaik strādājis par Liepājas stūrmaņa Starkova palīgu Latvijas izlasē, Skonto, Maskavas Spartak un Baku komandās.

Atveroties transfēru logam, Ventspils papildinājusi sastāvu ar pussargu Daniilu Ulimbaševu, kurš pirms tam tika atskaitīts no Liepājas. Tāpat ventspilnieki papildinājuši rindas ar brazīliešu pussargu Lukasu Villelu Rezendi, kurš pirms tam nepilnus divus gadus spēlēja Lietuvas komandā Stumbras.

Liepājnieki šķīrušies arī no centra aizsarga Ofosu Apijas, pussarga Igora Kozlova, kā arī uzbrucējiem Vladislava Kozlova un Alekša Lukasa Delgado. Tiesa, komandai talkā var doties Fortešs, kur pirms tam pārstāvēja Ventspili, taču aprīlī pārgāja uz vēju pilsētas vienību, kurā spēlēt var tikai pēc transfēru loga atvēršanās.

Šīs kārtas turpinājumā piektdien Daugavpils savā laukumā uzņems Jelgavu, Riga mājās spēkosies ar Jūrmalas Spartaku, bet Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola mēros spēkus ar Metta vienību. Šo kārtu izlaiž RFS.

Ar 31 punktu 15 spēlēs kopvērtējuma vadībā atrodas Riga, bet tikpat punktu 16 mačos ir RFS kontā. Trešā ar 25 punktiem 15 dueļos ir Spartaks komanda, bet tālāk ar 24 punktiem 15 spēlēs ir Valmiera Glass/ViA. Piekto vietu ar 20 punktiem 16 cīņās ieņem Liepāja, kam ar tādu pašu bilanci seko Ventspils. Septītā ar 19 punktiem 15 mačos ir Daugavpils, astoto vietu ar 13 punktiem ieņem Metta futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar tikpat punktiem noslēdz Jelgava.

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi