Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liepājas klubs astoņu minūšu laikā sabrūk pret zviedru Hacken futbolistiem

"Liepāja" futbola komanda ceturtdien savā laukumā UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas mačā ar 0:3 (0:0) zaudēja Zviedrijas klubam Gēteborgas "Hacken", visus trīs vārtus ielaižot mača beigu daļā.

Vēl spēles 73.minūtē rezultāta tablo rādīja bezvārtu neizšķirtu, taču tad zviedri astoņu minūšu laikā guva trīs vārtus, ieliekot pamatīgu pamatu tam, lai divu spēļu summā iekļūtu nākamajā kvalifikācijas kārtā.

Atbildes cīņa pēc nedēļas notiks Gēteborgā.

"Liepāja" šajā mačā neizmantoja vairākas labas iespējas, jo otrā puslaika pirmajā pusē mājiniekiem bija pārsvars.

Jau spēles pirmajā minūtē labu sitienu pēc centrējuma izpildīja Dmitrijs Hmizs, bet bumba lidoja garām vārtiem. Pēc tam gan labāki bija viesi, kuri labu laiku iespieda liepājniekus viņu laukuma pusē, tomēr "Hacken" pie bīstamām vārtu gūšanas iespējām netika.

Laba iespēja liepājniekiem bija arī 36.minūtē, taču Jānis Ikaunieks pēc brīvsitiena bumbu raidīja tieši virsū pretinieku vārtsargam.

Ja pirmajā puslaikā tomēr dominēja "Hacken", tad otrās spēles daļas sākumā aktīvāki bija laukuma saimnieki. Cīņas 59.minūtē pēc centrējuma laba iespēja bija Ģirtam Karlsonam, bet bumba lidoja pāri vārtiem. Zviedriem puslaika pirmajā dālā nekas daudz nesanāca, taču spēles ritējums mainījās 74.minūtē, kad rezultātu atklāja daleo Irandusts, kurš gan drīzāk centās piespēlēt partnerim, tomēr bumba ieplanēja vārtos.

Savukārt vēl pēc trim minūtēm "Hacken" komandas brazīliešu uzbrucējs Paulinju pārsvaru dubultoja. "Liepājas" kluba armēņu vārtsargs Arsens Beglarjans pirmo sitienu atvairīja, bet ar atkārtotu raidījumu galā netika.

Savukārt punktu cīņai 82.minūtē pielika Mervans Šeliks, kurš izmantoja liepājnieku kļūdu aizsardzībā.

Mača pirmspēdējā minūtē goda vārtus "Liepājai" varēja gūt Ikaunieks, taču viņa sisto bumbu atvairīja "Hacken" vārtsargs Pēters Abrahamsons.

"Hacken" pašlaik Zviedrijas čempionātā ar 18 punktiem 12 spēlēs atrodas astotajā vietā, bet pagājušajā sezonā šis klubs izcīnīja ceturto pozīciju, tiekot pie iespējas startēt Eirokausos.

Vēl 2012.gadā "Hacken" kļuva par Zviedrijas čempioni, kas šai komandai ir vienīgais valsts čempiontituls. Iepriekš šī vienība arī startējusi Eirokausos, turklāt pirms četriem gadiem aizcīnījās līdz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajai kārtai, kur gan piekāpās Šveices klubam "Thun".

"Hacken" pirms došanās uz Liepāju sestdien ar 3:0 vietējā čempionātā uzvarēja "Sundsvall" futbolistus.

Jau ziņots, ka ceturtdien UEFA Eiropas līgas klvalifikācijas pirmo kārtu ar pārliecinošu uzvaru sāka "Ventspils", kas savās mājās ar 5:0 (5:0) sagrāva Albānijas komandu Ģirokastras "Luftetari".

Četrus vārtus uzvarētājiem guva nigēriešu uzbrucējs Adeleke Akinjemi.

Vēl ceturtdien UEFA Eiropas līgā pirmās kvalifikācijas kārtu ir sākusi Eirokausu debitante "Riga", kas viesos tiekas ar Sofijas CSKA no Bulgārijas.

Pēc nedēļas notiks atbildes spēles, kurās "Ventspils" un "Liepāja" cīnīsies viesos, kamēr "Riga" spēlēs savas auditorijas priekšā. Komandas, kas uzvarēs divu maču summā, iekļūs UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā.

Pagājušajā sezonā "Liepājas" komanda UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā aizkļuva līdz otrajai kārtai, kur divu spēļu summā piekāpās Lietuvas klubam Marijampoles "Sūduva", bet "Ventspils" jau pirmajā kārtā atzina Islandes vienības Reikjavīkas "Valur" pārākumu. Tikmēr "Riga" futbolistiem šī būs debija Eirokausos.

"Liepājai" Eirokausos ir jāspēlē bez sava ģenerālsponsora "Mogo" nosaukumā. Līdzīgu praksi klubs piekopa jau pērn.

Šosezon Latvijas futbola virslīgā kopvērtējuma galvgalī ar 34 punktiem 13 spēlēs ir RFS, bet 28 punkti 14 mačos ir "Riga" vienībai. No tās par trīs punktiem atpaliek 13 mačus aizvadījusī "Liepāja"/"Mogo", kamēr pirmajam trijniekam ar 23 punktiem 14 dueļos seko Jūrmalas "Spartaks", bet 22 punkti 13 cīņās ir "Ventspilij".

Vēl 11 punktus iekrājusi "Jelgava". Četri punkti ir "Metta"/LU kontā, kamēr "Valmiera Glass"/ViA rēķinā ir divi punkti.

Aizvadītajā nedēļā visi trīs Latvijas klubi, kuri startēs UEFA Eiropas līgā, veiksmīgi pārvarēja Latvijas kausa izcīņas astotdaļfinālu, uzvarot zemāku līgu komandas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi