Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Metta un Tukums 2000/TSS futbolisti vārtus gūst pirmie, bet zaudē virslīgas spēlēs

Optibet Latvijas futbola virslīgas pirmās kārtas mačā Daugavgrīvas vidusskolas stadionā Jūrmalas Spartaks atspēlēja vārtu deficītu un svinēja uzvaru pār Metta vienību, bet Jelgava to pašu paveica Tukumā pret Tukums 2000/TSS.

"Metta" zaudēja Jūrmalas "Spartakam"ar 1:2 (0:0).

Jau ziņots, ka "Spartaks" otrdien vērsās Latvijas Futbola federācijā (LFF) ar iesniegumu, lai vēlās stadiona maiņas dēļ "Metta" komandai tiktu piešķirts zaudējums, taču spēle Rīgā notika Daugavgrīvas vidusskolas stadionā, uz kuru "Metta" pirmdien "Daugavas" stadiona dārdzības dēļ pārcēla maču. 

Nedaudz vairāk pirmajā puslaikā bumbu kontrolēja "Spartaka" futbolisti, taču vienīgais bīstamais moments pie abu komandu vārtiem radās 38.minūtē, kad pēc standartsituācijas izspēles bumba "Metta" soda laukumā atlēca pie panamieša Ņūtona Viljamsa, kura sitienu vārtu kreisajā apakšējā stūrī atvairīja mājinieku vārtsargs Helmuts Saulītis, kuram tā bija debija virslīgā.

57.minūtē mājinieki izvirzījās vadībā. Pretuzbrukumā pēc Kgotso Masanganes piespēles no labās malas bumbu pie soda laukuma līnijas uztvēra Raimonds Krollis un ar kreiso kāju vārtiem pa vidu neatvairāmi sita zem pārliktņa. Dāvis Ošs vārtos bija bezspēcīgs.

64.minūtē "spartakieši" atspēlējās pēc tiešā brīvsitiena, kad vārtu kreisajā apakšējā stūrī trāpīja viesu komandas kapteinis Nemanja Belakovičs - 1:1.

Vēl deviņas minūtes vēlāk Belakovičam padevās vēl viens līdzīgs brīvsitiens, bumbai vārtos lidojot gar pašu kreiso vārtu stabu un Saulītim netiekot līdz bumbai, - 2:1 viesu labā. Līdz ar otrajiem gūtajiem vārtiem Belakovičs izvirzījās šīs sezonas virslīgas snaiperu galvgalī.

85.minūtē pa pārliktni trāpīja uz maiņu laukumā nākušais Matīss Zēģele. Trāpot vārtos, glābējs nebūtu arī Ošs.

Pēdējā pirmās kārtas spēlē "Tukums 2000"/TSS komanda savā laukumā ar 1:2 (1:0) piekāpās "Jelgavai".

Arī šajā mačā pirmie vārtus guva mājinieki, taču palīdzēja viņiem viesi, Romānam Mickevičam pretuzbrukumā piespēlējot vārtu priekšā un bumbu savos vārtos 28.minūtē raidot Daniilam Hvoiņickim - 1:0 debitantu labā.

Tūlīt iespējas izlīdzināt rezultātu bija viesiem. 30. un 31.minūtē vārtu pārliktnis un Maksims Kučinskis vārtos glāba mājiniekus no vārtu zaudējuma.

48.minūtē uzbrukuma smailē viesiem pēc Ņikitas Ivanova reid pa kreiso malu un centrējuma bija Jurijs Zaharkivs, bet no tuva attāluma netrāpīja vārtos.

Jelgavnieki apsēda Tukuma vienības vārtus. No tuva attāluma 82.minūtē nedaudz garām vārtiem sita Jevgeņijs Kazačoks, bet 84.minūtē rezultāta izlīdzināšanu fiksēja mača galvenais arbitrs Aleksandrs Golubevs.

Pēc plaša uzbrukuma un ātras saspēles vārtu priekšā uzbrukuma smailē izrādījās Jurijs Holubka, panākot 1:1. Diemžēl Latvijas čempionātā VAR sistēma izmantota netiek, jo šoreiz mājinieku protesti un aizmugures stāvokļa prasīšana šķita pamatota. Kučinskis protestējot pat saņēma dzelteno kartīti.

Šie vārti tukumniekus salauza, un vēl pēc piecām minūtēm no vārtu priekšas vārtsarga Kučinska atsisto bumbu vārtos ieraidīja Zaharkivs - 2:1 viesu labā.

Jau ziņots, ka virslīgas 2020.gada sezonas ievadā pirmdien "Liepāja" viesos ar 2:0 uzvarēja "Daugavpili", vicečempione RFS savā laukumā ar 1:0 apspēlēja bronzas medaļu laureāti "Ventspili", bet čempione "Riga" mājās ar 2:0 guva virsroku pār "Valmieru".

Futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās, un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Pagājušajā nedēļā tika lemts, ka virslīgas jaunā sezona sāksies 15.jūnijā. Līdz pagājušajai trešdienai vienības vēl nevarēja aizvadīt kontakta treniņus, tāpēc gatavošanās un pārbaudes spēles tika aizvadītas Lietuvā un Igaunijā.

Virslīgas sacensības noritēs bez skatītājiem, stingri ievērojot iepriekš izstrādātā sanitārā protokola prasības.

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies "Riga", RFS, "Ventspils", "Valmiera", Jūrmalas "Spartaks", "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils", "Metta" un "Tukums 2000"/TSS.

Komandas iepriekš paredzēto četru apļu vietā aizvadīs trīs.

Dalību Eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto Eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem). 

Šajā sezonā virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Jau otro sezonu turnīra ģenerālsponsors ir uzņēmumu grupa "Optibet".

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi