Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Metta/LU futbolisti viesos šokē virslīgas čempioni Liepāju

Pie pārsteidzošas uzvaras "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta mačā sestdien tika "Metta"/Latvijas Universitāte, kas izbraukumā ar 3:2 (1:0) pārspēja pagājušās sezonas čempionus "Liepāju".

Uzvaru viesiem no Rīgas mača 92.minūtē nodrošināja Roberts Uldriķis.

Liepājas futbolisti šī mača laikā tā arī ne reizi neizvirzījās vadībā, jo dueļa 22.minūtē "Metta"/LU komandu vadībā izvirzīja Gatis Kalniņš, kuram virslīgā šie ir 100.vārti karjerā. Liepājnieki izlīdzinājumu panāca 48.minūtē, kad izcēlās Romāns Mickevičs. Lai gan "Metta"/LU šajā spēlē netika uzskatīti par favorītiem, šīs vienības futbolisti spēlēja labi un no jauna vadībā izvirzījās 76.minūtē, izceļoties Rendijam Šibasam. Tiesa, tikai sešas minūtes vēlāk Marks Kurtišs vēlreiz līdzsvaroja rezultātu uz tablo.

Šķita, ka šis duelis noslēgsies ar kaujiniecisku neizšķirtu, tomēr tā nenotika, jo kompensācijas laika otrajā minūtē uzvaru "Metta"/LU vienībai izrāva Uldriķis.

Neilgi pirms šīs spēles "Liepājas" komanda oficiāli paziņoja par līguma noslēgšanu ar horvātu pussargu Dario Tomiču, kurš iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Horvātijas augstākajā līgā. Tiesa, sestdienas mačā laukumā viņš vēl nedevās.

Abos šo vienību mačos šosezon uzvaras iepriekš bija guvusi tikai "Liepāja" (2:0 un 3:0).

Jau vēstīts, ka virslīgas vicelīdere "Ventspils" sestdien droši uzvarēja turnīra pastarīti "Daugavpili".

Ventspilnieki savā laukumā svinēja uzvaru ar 2:0 (1:0), tādējādi turpinot pakaļdzīšanos kopvērtējuma līderei Jūrmalas "Spartaks" komandai.

Mača rezultātu pirmā puslaika vidū atklāja uzbrucējs Ģirts Karlsons, kuram šie bija 11.vārti sezonā. Savukārt otrā puslaika sākumā krievu leģionārs Aleksejs Aleksejevs dubultoja kurzemnieku pārsvaru.

Iepriekšējās divās savstarpējās abu komandu spēlēs šosezon drošas uzvaras guvusi "Ventspils" - ar 3:0 un 5:0.

Ventspilniekiem šajā duelī bija jāiztiek bez pussarga Vitālija Rečicka, kurš par spērienu iepriekšējās kārtas mačā "Spartaks" uzbrucējam Edgaram Gauračam diskvalificēts uz trim spēlēm.

LETA jau vēstīja, ka "Spartaks" sestdien savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar kopvērtējuma trijnieku kārojošo "Jelgavu".

Komandām salijušā Slokas stadiona laukumā tā arī neizdevās gūt vārtus.

Pirms pāris dienām Jūrmalas klubs papildināja sastāvu ar Lietuvas vārtsargu Maru Rapali. 33 gadus vecais futbolists vairākkārt izsaukts uz Lietuvas izlasi, bet pieaugušo valstsvienībā viņš nav debitējis, bet 2002.gadā viņš aizvadīja vienu maču U-21 komandas rindās.

Tomēr kūrortpilsētas kluba cietoksni šajā spēlē sargāja Vladislavs Kurakins, bet Rapalis nebija pat spēles pieteikumā.

Virslīgas ietvaros abas komandas šosezon pirms tam bija tikušās divas reizes, turklāt abos gadījumos uzvaras guvuši "Spartaks" futbolisti - ar 3:0 un 1:0.

Šajā cīņā "Spartakam" nepalīdzēja komandas otrs rezultatīvākais futbolists Dmitrijs Platonovs un Edgars Gauračs. Platonovs, tāpat kā Moštags Jugabi izcieš diskvalifikāciju par turnīrā iepriekš izdarītajiem pārkāpumiem.

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 38 punkti 17 mačos, par pieciem punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet par deviņiem - valsts čempionus no "Liepājas".

Par trim punktiem atpaliek "Jelgava", kam viena spēle rezervē, RFS ar 22 punktiem ir piektā, bet tai ar 18 punktiem seko "Metta"/LU. Tikmēr septīto vietu ar 17 punktiem ieņem "Riga", bet turnīra tabulu ar pieciem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi