Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Parma komandai jau pirms A sērijas sezonas atklāšanas atņem punktus

Itālijas A sērijas futbola čempionātā vietu atguvušajai Parma komandai, kuras sistēmā atrodas arī Latvijas vārtsargs Kristaps Zommers, jau pirms sezonas atņemti pieci punkti.

Šādu sodu Itālijas Futbola federācija (FIGC) piespriedusi par mēģinājumu sarunāt spēles rezultātu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka maijā Parma nodrošināja atgriešanos A sērijā, kad B sērijas pēdējās kārtas spēlē viesos ar rezultātu 2:0 pārspēja Spezia vienību, nodrošinot otro vietu turnīrā un ceļazīmi uz augstāko līgu.

Tomēr pēc tam FIGC veica pārbaudi, vai Parma nav mēģinājusi sarunāt izšķirošo maču, jo šīs komandas futbolisti sūtījuši Spezia spēlētājiem īsziņas, lai savstarpējā spēlē pret viņiem diez ko necenšas.

Savukārt pirmdien tiek ziņots, ka Parma komandai jau pirms sezonas sākuma atņemti pieci punkti, bet divu gadu diskvalifikāciju saņēmis 36 gadus vecais uzbrucējs Emanuele Kalajo, kurš sūtījis ziņas pretiniekiem, iedrošinot viņus nespēlēt ar pilnu atdevi.

Kalajo maijā aplikācijā WhatsApp sūtījis ziņas diviem Spezia futbolistiem. Uzbrucējs gan pats savulaik ir spēlējis tieši šajā komandā, turklāt viņš attaisnojās, ka sarakste bijusi jokošanās.

Parma gan uzsvērusi, ka iesniegs apelāciju, jo šādu sodu uzskata par nenormālu un negodīgu, kā arī nesamērīgu, ņemot vērā, kādi sodi pieredzēji sportā.

Spezia vienībai sportiskajā ziņā pieminētais mačs neko neizšķīra, tai B sērijas sezonu noslēdzot desmitajā vietā.

Finansiālu problēmu rezultātā Parma 2015.gadā bankrotēja un nonāca Itālijas pēc spēka ceturtajā līgā, tomēr katrā no sezonām spēja pacelties līmeni augstāk un šogad nodrošināja atgriešanos A sērijā vien pēc trīs gadu pārtraukuma.

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Parma bija viena no spēcīgākajām komandām Itālijā. 1995. un 1999.gadā Parma vienība triumfēja UEFA Kausā (tagad - UEFA Eiropas līga), kā arī trīsreiz kļuva par Itālijas kausa ieguvēju.

Zommers Parma klubā ir kopš 2015.gada un sākotnēji bija vienības pirmais numurs, tomēr pēc tam savas pozīcijas zaudēja un pāris reizes ticis izīrēts Itālijas zemāko līgu komandām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi