Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Riga iekļūst UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā

"Riga" ceturtdien savā laukumā svinēja uzvaru un iekļuva UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā.

"Riga" "Skonto" stadionā ar 2:1 (1:0) pieveica "Ružomberok" futbolistus no Slovākijas, divu maču summā svinot uzvaru ar 5:1.

Lieliska iespēja izvirzīties vadībā puslaika vidū bija "Riga", Marselo Torresam pārķerot bumbu un izejot vienam pret viesu vārtsargu Ivanu Krajčiriku. Sitienu atvairīja vārtsargs, atkārtotais sitiens trāpīja pa vārtu stabu, bet uzbrukuma turpinājumā vārtiem garām lidoja bumba pēc Duglasa Aureliu sitiena.

Vārtus mājinieki guva 39.minūtē, kad pēc Mikaela Soisalo izpildītā stūra sitiena no labās puses bumbai pretī pavirzījās Hrvoje Babecs un ar galvu raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 1:0.

53.minūtē slovāki rezultātu ar 11 metru soda sitienu izlīdzināja. Izskatījās, ka Gustavo Dulanto trāpīja pa bumbu, bet Marko Kelemens aizķērās ar vienu savu kāju aiz otras. Tomēr tiesnesis piesprieda soda sitienu, ko ar sitienu vārtu kreisajā stūrī realizēja Jans Maslo, - 1:1. Vārtsargs Toms Puriņš ar kreiso roku pieskārās bumbai, taču tā atsitās pret pārliktni un ielidoja vārtos.

Piecas minūtes vēlāk mājinieki atguva vadību 2:1. Gandrīz no kreisā stūra karodziņa Glodī Ngondā veica centrējumu, un no soda laukuma vidus precīzs ar galvu bija Soisalo, raidot bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī.

Otrajā puslaikā abas komandas vēl veica pa piecām spēlētāju maiņām, taču rezultāts vairs nemainījās.

"Riga" komandai nākamajā kārtā būs jāspēkojas ar iepriekšējās sezonas Portugāles piekto spēcīgāko komandu Barselušas "Gil Vicente".

"Riga" pirmajā kārtā tikās ar Īrijas klubu "Derry City" un abās spēlēs uzvarēja ar 2:0. Savukārt "Ružomberok", kuras sastāvā ir tikai slovāku futbolisti, divu spēļu summā ar 2:0 uzveica Kauņas "Žalgiris" no Lietuvas.

"Riga" futbolisti Latvijas čempionātā ir trešie, kamēr Slovākijas vicečempioni "Ružomberok" jauno sezonu sākuši ar uzvaru un neizšķirtu Slovākijas čempionātā. 2006.gada Slovākijas čempione "Ružomberok" sesto reizi spēlē uz Eiropas skatuves.

Vēl Latvijas vicečempione "Valmiera" viesojas pie Tetovas "Škendija" komandas Ziemeļmaķedonijā. Šo cīņu var redzēt kanālā "Best4Sport TV".

Savukārt "Liepāja" viesos tiekas ar Šveices klubu Bernes "Young Boys".

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi