Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Riga mača beigās izglābjas pres pastarīšiem; RFS pietuvojas līdz vienam punktam

Optibet futbola virslīgas līdere Riga svētdien 34.kārtas mačā mājās izrāva neizšķirtu 1:1 (0:1) pret pastarīti Salaspils Super Nova, taču pēc negaidīti zaudētajiem punktiem deva iespēju RFS pietuvoties kopvērtējuma tabulā līdz viena punkta atstatumam.

Abas komandas kopvērtējumā šķir vairs tikai viens punkts. "Riga" pēdējās divās kārtās tiksies ar "Metta" un "Valmieras" futbolistiem, kamēr RFS vēl spēkosies ar "Super Nova" un "Metta" vienībām.

Viesi vadībā izvirzījās spēles sestajā minūtē pēc Rostanda Ndžiki precīzā sitiena. "Riga" centās atspēlēties un īpaši lielu spiedienu uz vārtiem izdarīja otrajā puslaikā, taču, pateicoties pretinieku vārtsarga Vjačeslava Kudrjavceva teicamajai spēlei, ilgstoši nespēja gūt vārtus.

Tomēr pamatlaika pēdējā minūtē pēc Eduarda Dašķeviča izpildītā stūra sitiena bumba nonāca pie Luisa Iberiko, Peru futbolistam gūstot vārtus ar galvu - 1:1.

Tikmēr RFS savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:1) uzvarēja daugavpiliešus.

Mājiniekiem izdevās pārspēt "Daugavpils" vārtsargu jau pirmajā minūtē, kad pēc Jāņa Ikaunieka piespēles Emersons Santana apsteidza tuvāko pretinieku aizsargu un raidīja bumbu viesu vārtos.

Daugavpilieši neilgi pēc tam tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, jo Adams Marhijevs tuvu saviem vārtiem nospēlēja ar roku. "Pendeli" devās izpildīt Jaroslavs Harustaks, kurš veiksmīgi pārspēja mājinieku vārtsargu Pāvelu Šteinboru un izlīdzināja rezultātu.

Otrā puslaika ievadā RFS atguva vienu vārtu pārsvaru, kad pirmais pie atlēkušās bumbas daugavpiliešu vārtu priekšā bija Artūrs Zjuzins, raidot to garām vārtsargam un panākot 2:1.

Nepilnas 28 minūtes līdz mača beigām daugavpilieši palika mazākumā. Emīls Urbāns nespēja apturēt Emersonu un nopelnīja sarkano kartīti.

Pamatlaika pirmspēdējā minūtē rīdzinieki arī guva trešos vārtus, ar precīzu sitienu no asa leņķa izceļoties Robertam Savaļniekam.

Šosezon visās iepriekšējās savstarpējās spēlēs ir uzvarējusi RFS, taču pārsvars ar katru spēli ir mazinājies (5:0, 3:1, 1:0).

Jau ziņots, ka pirms tam "Metta" mājās ar 4:1 (1:1) pārspēja "Valmieru".

Turnīra tabulas galvgalī pēc 34 spēlēm ar 84 punktiem ir "Riga", kurai ar 83 punktiem seko RFS. Ar 52 punktiem trešo vietu ieņem "Auda", 49 punkti ir "Valmierai", bet 48 punktus 34 mačos ir sakrājusi "Liepāja". 39 punktus ir guvusi "Jelgava", 34 punkti ir "Tukums 2000"/"Telms", bet 33 punkti ir "Daugavpilij" un "Metta" komandai, kamēr 14 punktus guvusi Salaspils "Super Nova".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi